Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Scott Westerfield: So Yesterday

Emner: , • Se alle anmeldelser af: Scott WesterfieldUdskriv anmeldelsen • 21. oktober, 2007

Scott Westerfield: So YesterdayRøde snørrebånd, den fedeste mobiltelefon og lilla hænder. Hvad har alt dette tilfælles?

Hunter! Hovedpersonen i bogen So Yesterday. Det hele starter med et par snørrebånd, bundet på en helt ny måde af den den her pige. Jen.
Teenageren Hunter er coolhunter. Det er hans job at spotte nye trends – som snørre-båndene. Store firmaer betaler ham i telefoner og sko for hans meninger. Derfor har han flere sko, end han kan bruge og den allernyeste mobil. Hunter er en tjekket fyr.
Men en dag møder han Jen. Jen er innovatør. Opfinder af nye trends. Ligesom Agnes B. Marschall (1888) der var den første til at putte is i en vaffel!! En skal jo være den første.
Han hiver hende med til et møde, hvor de skal tage stilling til en skoreklame. Jen gør sig upopulær ved at sige sin mening. Men hun har fanget nogens interesse.

Så er der skoene. Dem i den forladte bygning. Er de ægte eller piratkopier? Og er de ikke bare de fedeste sko, der nogensinde er blevet lavet?
En ven forsvinder. Der sker noget mystisk. Og de der sko… Er de grunden?
Hunter og Jen vil finde Mandy og hvirvles ind i en syret jagt. En mærkelig fest, hvor alle bliver lilla og mærkelige i hovederne. Fyrerne der hele tiden er lige i hælene på dem og tegnefilm, der giver små børn slagtilfælde.

So Yesterday er en anderledes ungdomsroman. Den handler om et miljø, de færreste af os nok kender eller tænker over. Om trendsættere der giver nikket,når man er rigtig klædt på. Om folk der spotter nye trends. Og om en branche hvor det gælder om at være først med det nye.
Bogen er skrevet godt og i et hurtigt tempo. Man bliver fra start hooked på miljøet. Fascinerende og skræmmende på en gang. Men hovedpersonens beslutning om ikke at nævne brands og mærker kan virke irriterende, hvis man som jeg stopper op og bryder hjernen med, hvad han mener.

So Yesterday er udkommet i flere lande og er prisbelønnet.
Filmrettighederne er solgt til Jim Czarnecki (manden bag “Farenheit 911” og “Bowling for Columbine”).

Bogens hjemmeside kan anbefales

Scott Westerfield: So Yesterday. Oversat af Mathilde Walter Clark, Carlsen, 2007
Forside: Lauren Monchik og John Son

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.