Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Sarah Mlynowski: Sort magi og soveposer

Emner: , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Sarah MlynowskiUdskriv anmeldelsen • 30. april, 2008

Sarah Mlynowski: Sort magi og soveposerIgen i godt selskab med 14 årige Rachel som nu er kommet på sommerlejr sammen med sin lillesøster Miri.

Lettede over ikke at skulle tilbringe en helt sommer op og ned af deres mor og hendes nye kæreste, så drager de to søstre nu for første gang på sommerlejr. De kommer godt nok ikke til at dele hytte, men anbringes i hver sin gruppe som passer til deres aldre.Rachel kommer i starten godt ud af det med pigerne i sin gruppe, men en ny pige får hurtigt forpurret det. Lillesøster Miri er ikke helt så tilfreds med sin placering og har svært ved at få veninder, men møder på et tidspunkt en pige hvis venskab fortryller hende helt og aldeles.

Det gennemgående tema i dette 3 bind i serien Magi og meloner er stadig Rahcels forhold til veninder, tøj og kærester. Det helt store punkt er hvornår hun får mulighed for at kysse med den vidunderlige Raf som selvfølgelig også er med på denne sommerlejr. Den ene gang efter den anden går det galt til deres stævnemøder og spørgsmålet er om det er Rachels egne hekse-evner som spiller hende et puds hver gang deres læber er tæt på at mødes. Eller om der er andre hekse på spil i lejren?

Ding-dong, heksen er … i live og på kosten! Endelig, endelig er mine hekseevner ankommet, og jeg er en vaskeægte se-så-at-få-din-kost-klar-heks! Og det skete lige i rette tid. Ikke noget Manhattan til mig denne sommer, jeg skal tilbringe ferien ved Camp Wood Lake med min lillesøster Miri og lækre Raf, som jeg er helt skudt i. Men der bliver ikke noget med billig sprut, sejlerlektioner eller gåture i måneskin under den stjernklare julihimmel. Jeg har alvorligere ting at tage mig af

* Myggene i området er utrolig tørstige.
* Min stedmor bliver ved med at sende mig pinlige prøvepakker med hygiejnebind.
* Ved et uheld kom jeg til at borttrylle alt mit tøj (mine trylleformularer er en anelse ude af kontrol).
* Og jeg deler hytte med en, som virkelig er ude på at gøre livet surt for mig.

Det er godt, at jeg er en heks.

Rachel har jo ikke helt fået styr på sine nylig opdagede evner som heks og hendes forsøg på at trylle sit kedelige tøj om til noget lidt mere smart ender da også i en mindre katastrofe. Det samme gælder for forsøget på at forbedre sine evner som svømmer, hvor hun svulmer op som en ballon i stedet for at svømme uden besvær. Heldigvis bliver hun reddet af Miri flere gange, som jo har noget bedre styr på sine evner og ikke mindst kender en fortrydelses-formular, men snart bliver de to søstre også uvenner.

Stemningen i dette 3.bind er denne gang amerikansk sommerlejr med aktiviteter, venskaber, kærester krydret med en god gang hekserier. Det er sjovt, det er meget amerikansk og det er også denne gang ren chick litt fantasy for piger i alderen 10-14.

Sarah Mlynowski: Sort magi og soveposer (Magi og meloner ; 3) ; oversat af Kina Bodenhoff. – 1. udgave, 1. oplag. – [Kbh.] : Gyldendal, 2007. – 308 sider. – Pris: kr. 129,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

3 kommentarer »

  1. dette er nok den bedste bog jeg nogen sinde har set, altså 1. 2. og 3. de er bare virkelig gode!

  2. jeg synes det er den bedste bog jeg nogen sinde har læst jeg håber der også kommer nr.4

  3. Jeg elsker simpelthen bare de her bøger jeg kunne ikke få nok af 1 & 2.
    Jeg har godt nok ikke læst 3, men vil gerne låne den for den lyder spændene og tøset.
    Håber der kommer en 4:)