Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Sarah Mlynowski: Hekseri og hede kys

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Sarah MlynowskiUdskriv anmeldelsen • 11. november, 2007

Sarah Mlynowski: Hekseri og hede kysSå er der hekseri i luften igen her i 2. bind i Sarah Mlynowskis ungdomsserie Magi og Meloner.

Nu har hovedpersonen Rachel efterhånden fået et lidt mere afslappet forholdt til sin lillesøsters magiske evner. Pigernes mor har også åbnet lidt mere op for hvor langt man må gå i anvendelse af magiske evner til egen fordel.
Rachel fik i slutningen af første bind overtalt sin lillesøster til at lave en kærlighedsfortryllelse og her i fortsættelsen hører vi mere om konsekvenserne af denne formulars virkninger. Den går lidt over gevind og mange af de sjove scener vi læser om er faktisk bøvl i forbindelse med den kærlighedsformular. Jeg kan vist godt afsløre at formularen slår lidt fejl og Rachel får en hel del mere at spekulere over end hun havde forventet.

Alt imens Rachel har travlt med alt det som teenagere nu går op i når det gælder venner, udseende og kærlighed, så har lillesøsteren særdeles travlt med at redde verden. Hun forsøger sig med store katastrofer som hungersnød, olieudslip og skovbrande.

Rachel forsøger også at få sin mor til at anvende lidt mere magi på sig selv da hun hænger lidt i bremsen hvad angår kærligheden.

Jeg har hygget mig gevaldig her i selskab med Rachel igen i bind 2 Sarah Mlynowski skriver altså godt og har en dejlig frisk skrivestil. Hun har også, tror jeg nok, en god forståelse for en teenagepiges dagligdag med en fraskilt mor og en noget speciel lillesøster. At det hele så er krydret med trylleformularer og flyvende koste giver i mine øjne bare historien et ekstra pift. Uden dog at have været i USA så synes jeg at historien er meget amerikansk f.eks. med traditionerne omkring afgangsfest og hele det halløj omkring dating, men hvis vi kan li’ det i tv-form som f.eks i “Venner” og “Hannah Montana” så kan vi jo også li’ det i bogform. Faktisk tror jeg at Rachels historie kunne egne sig særdeles godt på et filmlærred.

Så kære læser, hvis du er til chicklit og lidt sjov læsning ind i mellem, så kan du roligt kaste dig over denne triologi.

Sarah Mlynowski: Hekseri og hede kys (Magi og meloner; 2) Oversat af Kina Bodenhoff. Gyldendal, 2006. – 286 sider.

Seriens amerikanske hjemmeside finder du her

Tredie del i Magi & Meloner hedder Sort magi og soveposer

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

5 kommentarer »

 1. jeg syndes den er rigtig god men jeg vil gerne vide og der er flere en magi og meloner

 2. Jeg kan dybt anbefale hendes serie her, som er en fantastisk god skønlitterer. Og er der forresten kun de 3 bøger, der er fremme nu, eller kommer hun med flere?
  Mit bedste råd er om bøgerne: KØB DEM, LÆS DEM og sidst men ikke mindst….. begynd ikke at græde når du har læst alle sammen, for lige nu er der ikke flere ude….. ;-o

 3. Er der nogle af jer som please vil svare mig . please .

  ”kommer der en 4’er af magi & meloner. er vildt besat af dem . de styrer!

  Sarah Mlynowski er bare super’duper! . .

  please vær søde & svar mig . .

 4. Hun har skrevet en 4’er, den er bare ikke udkommet på dansk endnu.

 5. http://www.sarahm.com/YA%20Site/YA_sm4_details_parties.htm