Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Sara Skaarup: Sort sommer

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Sara SkaarupUdskriv anmeldelsen • 30. november, 2009

sort sommerSpændende ungdomsroman.

Jonas er sendt på sommerlejr et eller andet sted i Jylland. Hvor ved han ikke helt præcist. Men langt ude på landet er det. Så langt ude at der ingen mobilsignal er. Han har fyldt skabet med slik – til at lukke hullet i maven med. Bare der er nok til hele sommeren.

Lejren er for udsatte unge. Dem der ikke har det nemt derhjemme. Og Jonas har det ved gud ikke let. Det er moren den er gal med. De andre unge har også problemer. Men man taler ikke rigtig om det.
Det er et mærkeligt sted. Virkelig mærkeligt. De unge får lov til at passe dem selv. Når de har overstået dagens pligter selvfølgelig.
Stedet drives af “Mor og Far”. Dem ser man ikke meget til. De holder sig oven på. Så er der pioneererne. Renskurede unge mennesker – perfekte rollemodeller?

Jonas bliver venner med Nina. De taler godt sammen. Og han opdager at han slet ikke har så meget lyst til slik mere. Dagene går. Så er det Mor og Far fortæller om præmien – udvalgte får en tur til Sunny Beach.

Det får det bedste frem i alle. Hvem vil ikke gerne til Sunny Beach? Det mærkelige er bare, at det ikke er de mest “artige”, der bliver udvalgt. Tvært i mod… Og Nina – hun må også pakke sin kuffert. Jonas beslutter sig for at undersøge sagen. Men han får brug for hjælp…

Sort sommer er en spændende roman. Som læser sidder man hele tiden og frygter det værste – er Mor og Far ledere af en sekt? Hvad sker der med dem, der bliver sendt til Sunny Beach? Og er det overhovedet der, de bliver sendt hen?

Historien er godt fortalt. Slutningen er overraskende men skuffer ikke!

Romanen er en del af Dansklærerforeningens serie Frit for fantasi.

Sara Skaarup: Sort sommer. Dansklærerforeningens Forlag, 2008. – 224 sider. Kr. 157,50

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (60 stemmer)
Loading...

40 kommentarer »

 1. Det er en speciel roman, der sker mange spændende ting. Når man sidder stille og læste romanen, troede jeg
  det værste. Romanen er en speciel roman, for udsatte børn.
  Så det godt at de møder andre, som har samme problem. Selve karekteren i denne roman, er utrolig overbevisende.
  Jeg gir derfor 5 stjerner, som er det maksimale man kan få, jeg gir det i karekter da jeg synes den er så, udfoldende for disse
  stakler. I det her tilfælde er det Jonas´s mor, som er den væreste. Man trode i starten at det var forældrenes ide, altså at det var dem
  der havde skaffet lejren. Det utroligt smukt må jeg sige.

  Min konklussion af historien, er at den sagtens kan filmatiseres. SÅ skulle jeg ihvertfald ned og se filmen. Andre i dagens Danmark vil alle børn som er udsat for noget af forældrene. Så vil de lære lidt af filmen. Very Good.
  Slutningen, er overbevisene god og dramatisk synes jeg. Very good.

  Anmelselse af Jesper Boye Hansen.

 2. Du siger følgende at ‘Slutningen er overraskende men skuffer ikke!’

  Jo, det er lige præcis det som den gør. Den skuffede mig :/

 3. Jeg synes, det var meget svært at komme i gang med bogen, men langsomt kommer man tættere på bogens hovedperson Jonas. Bogen går langsomt fra at være en komplet fiasko til at være rigtig god. Der bliver opbygget noget mystik omkring det hele, og man håber hele tiden kapitel efter kapitel, at man kan finde ud af, hvad det er, der foregår. På det tidspunkt er bogen helt klart til en 4 ud af 5 stjerner. Jeg kunne knap nok lade være med at læse i bogen, fordi jeg hele tiden i slutningen af hvert eneste kapitel blev trukket med længere ind i historien. Tæt på slutningen begynder man at have fået nogle svar på alle de tusindevis af spørgsmål, som man sidder med, men så lige pludselig vælger forfatteren simpelthen at smide det hele på gulvet og lave en slutning, som simpelthen ikke er værdig til denne bog. I det øjeblik går bogen fra at være 5 stjerner til at dykke hele vejen ned til 2. Jeg føler ikke, at forfatteren har fuldført denne bog, men med omkring 50 sider mere kunne hun have lavet en bog, som ville blive udgivet i massevis. Desværre er det dog ikke tilfældet. Trodsalt er det en læseværdig bog, som er svær at lægge fra sig.

 4. Stjerner fra 1 – 5: 3 stjerner
  Omslag: Bogens omslag tiltalte os ikke særlig meget. Det minder alt for meget om en eventyrbog, som forgår i nutiden, hvor nogle børn har fået den mission at finde en eller anden gammel guldring. Det får den til, at virke som en useriøs og latterlig bog.
  Anmeldelse: Bogen var langt bedre end forventet. Den var faktisk ret spændende. Vi kunne specielt godt lide det, at folk forsvandt en efter en, og til sidst var der nærmest kun hovedpersonerne tilbage. En af os kan også meget godt lide, at det ikke forgår i år 17-hundrede og et eller andet, men i nutiden.
  De små kapitler gav et godt flow, og de sluttede altid med en lille dosis lokkemad, som fik en til at ville læse videre. F. eks: ’’ Under alle omstændigheder havde folk nu fået noget at snakke om. Der gik over en time, før folk langsomt defilerede ud hver til sit ’’ Men det er da klart, at nogle kapitler er mere spændende end andre.
  Vi synes dog ikke, at bogens slutning var helt optimal. Man vidste ikke, hvad der bagefter skulle ske, og det var træls. Vi kan nemlig meget bedre lide bøger, der ender med en klar slutning, som ikke er til at diskutere. Hvis bogens slutning ikke er helt klar, så føler man ikke, at bogen rigtig er slut, men at der er noget, man mangler at få af vide.

 5. Omslag: Før man læser bogen, forstår man ikke omslaget, da den lægger op til et eventyr, selvom det er en realistisk ungdomsroman. Farverne er kedelige og passer ikke sammen.
  Anmeldelse: Bogen var meget bedre end forventet. Godt nok forstod man den ikke i starten, men jo længere man kom ind i bogen, jo mere forstod man. Bogen følger teenageren Jonas på en lejr, med teenagere der har problemer hjemme. Hver søndag er der en udvælgelse, om nogle der kan komme til Sunny Beach, og det gjorde nogle af deltagerne helt hjernevasket bare for at komme dertil. Kapitlerne har nogle mærkelige navne, som man først forstår, efter man har læst kapitlet, udover det slutter de altid med en cliffhanger, så læseren får lyst til at læse videre i bogen. Vi synes dog ikke, slutningen var så god, for man fik ikke svar på alle spørgsmål.
  Stjerner: Vi har valgt at give bogen 3,5 ud af 5, da den generelt er spændende, men slutningen trækker ned, fordi man ikke får svar på alle spørgsmål.

 6. god bog, værd at læse ikke rigtigt min stil. får hjernen igang

 7. Jeg hader den fucking bog

 8. #7 Mathias. Jeg ville ønske du ville komme med en mere uddybende kommentar end hvad du gør. Det er fint at du vil give din mening til kende, men gør det på en ordenlig måde og hvis noget respekt for forfatteren. Begrund din mening og hold en ordenlig tone næste gang du vil efterlade en kommentar.

  Personligt synes jeg det er en ude mærket bog. Den taget nogle ellers oversete problemstillinger op og sætter nogle tanker igang i læserens hoved, om hvad det betyder at være egnet til det danske samfund, og hvis opgave er det at bestemme den slags om andre mennesker.
  Slutningen var jeg dog skuffet over. Jeg synes forfatteren sprang meget let hen over slutningsforløbet og det trængte altså til noget mere fyld.

  Jeg vil give den 4/5 stjerner pga. emnevalget og at bogen er skrevet så godt som den er. Den mister dog den sidste stjerne pga. den mindre spændene slutning.

 9. Hej 🙂
  Til dem som skal læse denne så ville jeg fortrække den til jer som er glad for at læse og ikke jer som hader at læse:-)
  Jeg hader at læse og har kun læst en bog som intresserede mig.. Den er langtrykkende med virker eller spændene nok, den er bare ikke lige mig..

  Hilse mig på 13 🙂

 10. Dårligste bog jeg har læst

 11. fucking lorte bog

 12. fucking lorte bog alle jer der skal til og igang med denne bog skal rive den i støkker

 13. jeg hader den lorte biled bog den minder mig om tis

 14. jeg hader den fucking billedbog den lugter af tis og røv

 15. hanne flabzu

 16. Jeg synes at bogen blev mere og mere spændende. Jo længere du kom ind i den, jo mere havde du bare lyst til at læse videre. Man kunne bare ikke stoppe. Det var svært at ligge bogen fra sig igen, når man var begyndt. Men slutningen var meget åben. Der er ikke mange der kan lide åbne slutninger, men det er det nemmeste at skrive.
  Der skal ikke det store til at lave en åben slutning og som regel kan man lave en to’er, hvis du laver en åben slutning. Bogen vil ikke være sådan en bog jeg vil falde for. Den er ikke så spændende uden på, men inden i er det en anden sag.
  Bogen er meget realistisk. Det kunne godt have været noget som kunne have fundet sted i virkeligheden. Men det kunne nu have været rart at der var en to’er eller sådan noget, men jeg kan godt forstå der ikke er det, for man skal have mange idéer, for at kunne lave en bog og især når det skal være en forsættelse til en anden bog.

 17. Vi synes personligt, at bogen er god, men der er altid plads til lidt forbedringer.
  Den er lidt svær at komme i gang med, fordi den er lidt langtrukken i starten.
  Men længere inde i bogen, får man lyst til at læse mere, for der kommer alt det spændende. F.eks., at de laver indbrud.
  Slutningen er skuffende.
  Det er fordi at, det er som om forfatteren bare vil have den sluttet, hurtigt som muligt.
  Måske kommer der en 2ér ?
  Det sætter nogle tanker i gang hos læseren. F.eks.
  – Hvor dårligt Jonas har det.
  – Hvor svært det er at blive mobbet.
  – Hvor svært det er at, respektere alle.
  – Hvor hårdt de unge i bogen har det med at deres forældre er misbrugere.
  Kapitlerne er meget korte, hvilket er godt, fordi så kan man nå at tænke på, hvad der skete.
  Men, man skal være halvvejs i bogen før der sker noget, fordi først, får man bare at vide hvorfor Jonas kommer på lejrskolen, og hvordan han er personlig.
  Bogen tager nogle oversete emner op, omkring teenagerliv, misbrugsforældre og trøstespisende unge.
  Hvordan f.eks. Jonas kommer til at tænke meget på sex.
  Vi giver bogen 4/5 stjerner.
  Den ikke får den sidste stjerne, fordi bogen har en dårlig slutning.
  Slutningen giver ingen mening.

 18. Jeg synes bogen lød god inden jeg begyndte at læse den. Titlen lød som en gyserbog den lød både spændende og inspirerende. Og jeg kunne rigtig godt lide omslaget. Fordi den så rigtig spændende ud den havde en stor sort nøgle og det kunne godt opfattes som om det er nogle børn der går efter at finde en magisk nøgle. Men så snart jeg kom i gang blev jeg meget skuffet. Dens titel passer ikke så godt til bogen og historien er ikke så velfortalt som den kunne være. Og starten var meget langtrukken det tog meget lang tid før man kom i gang med handlingen. Historien lød som om den svingede mellem fortiden og nutiden f.eks. Når de forsvinder til Sonny Beach kan godt lyde som nutiden men der hvor de bliver præsenteret for lejrlederen og pionerende kan det godt lyde som fortiden. Jeg vil kun anbefale bogen til nogle der virkelig godt kan lide den her genre. Da bogen ellers bliver meget lang og meget kedelig i længden. En anden grund til at jeg ikke kunne lide den var at man sagtens kunne springe mange kapitler over og stadig vide hvad der skete historien gentog sig selv hele tiden. Desuden kommer man alt for langsomt i gang med bogen men med tiden kommer man tættere og tættere på livet i denne lejr de alle er havnet på. Men det er jo kun min mening der kan jo være mennesker der ude som synes denne bog er meget god. Den er bare ikke lige mig.

 19. Sort sommer
  Jeg syns bogen var god, men nogle gange kunne man godt tænke at den blev lidt langtrukken. Jeg syns det er godt at man tager en bog, hvor personerne er på vores egne aldre, fordi så tror jeg man ville kunne forstå mere. De gjorde nogle ting som man måske også ville gøre i virkeligheden, fx de ryger og de kysser og har sex sammen. Jeg syntes det er nogle gode personer der er med i historien. De har hver deres baggrund, men de kan godt være venner selvom de ikke har de samme interesser. Den er måske lidt uvirkelig fordi jeg ikke tror de ting ville kunne ske i virkeligheden, at folk der bliver sendt på en sommerskole, kommer til Sunny Beach. Andre ting der viser det ikke ville kunne ske, fx at de hedder mor og far på en sommerskole. Jeg syntes starten på bogen var ret kedelig, den startede meget langsomt og den fortalte bare om Jonas der hjemme. Men lidt efter lidt blev den lidt mere spændene, da han begyndte og pakke og gjorde så klar til sommerskolen selvom han havde en negativ indstilling. Jeg syntes bogen havde en god handling. Den er rigtig spændene og læse, en ting der var meget spændene og læse var da Jonas og Mille prøvede og flygte til sidst i bogen og man skulle se om det ville lykkes. Da mor og far så tog af sted med de andre børn mod Tyskland, troede de at de var sluppet, men nej. Faren kom tilbage om ville lede efter Jonas og Mille, men de fandt dem aldrig. I stedet tog Jonas og mille ned på vejen og prøvede og finde en bil. Heldigvis kom der en lastbil og ville tage dem med mod Tyskland. Så bogen endte jo godt og det er bare synd, der ikke er en nummer 2, så man kunne se hvordan den ville se ud i længere sigt.

 20. Sort sommer

  Jeg synes at bogen var helt okay, men den var lidt kedelig og langtrukken i starten, men så begyndte der at komme lidt handling i bogen. Jeg synes det er en god måde forfatteren har skrevet bogen på, fordi at det er noget som unge på min alder forstår, og ikke sådan nogle gamle nogle. Det er en ungdomsbog, sproget er hårdt nogle gange i bogen, men jeg synes den er meget let at forstå når man først kommer i gang med at læse den, pga. den måde som bogen er skrevet på. Til tider kan bogen være MEGET langtrukken fks. de brugte cirka 5-10 sider på at skrive om at alle på sommerlejren sidder i et lokale og hører musik. Bogen er også lidt pervers, især Annabell hun var meget seksuel fremtonende. I bogen gjorde de mange ting som man godt kunne finde på at gøre i virkeligheden fks. de ryger, dyrker sex, og kysser og laver forbrydelser. Bogen er meget overnaturlig, for børn bliver ikke bare sådan sendt på en sommerlejr hvor der er en der hypnotiserer børn og sender dem til udlandet og sådan noget. Normale børn brænder ikke en efterskole af, og tager en lastbil til Tyskland bare sådan lige, det var nu meget spændende at læse og handlingen var god og lige tilpas ikke for langtrukken ikke for kort, men den er lidt urealistisk, næsten alt det der sker i bogen er ikke sådan noget der sker i virkeligheden, men bogen er nu okay i forhold til at det er en bog man skal læse i skolen. De børn som kommer ind på sommerlejren, er tidligere kriminelle eller nogle der har det svært derhjemme eller ikke kan være i det normale sociale miljø. Mille har brændt sin gamle skole af og elsker at lege med ild, Fighter er militær trænet og kan smadre hvem som helst, Annabell begyndte at dyrke meget sex i en meget ung alder og hun gør det stadig med mange drenge, Jonas har det bare ikke godt med sin mor derhjemme, Nina’s forældre er ikke så glade for hende så de sendte hende derhen efter hende den rødhårede dame har været hjemme ved alle fra skolen og snakke med deres forældre og fået dem til at sende deres børn på sommer lejr. Er det normalt at der kommer en dame man ikke kender og sender ens børn et sted hen som ingen ved hvor er og måske til udlandet?
  JEG GIVER BOGE N 4 UF AF 5 STJERNER.

 21. Sort Sommer
  Personligt synes jeg det er en ude mærket bog, Der er langtrykkende. Langsom
  kommer man hen til hoved person som er Jonas. Der sker nogle mystiske ting
  midt imellem teksten, og det for en til at læse mere. Det er svært at lade være
  med at læse den bog.
  Der er en speciel handling i bog, og det kan jeg godt lide ved den.
  Der sker mange ting og handlinger i bogen.

  Bogen forgår hende ved et lejer.
  Hvor nogle børn skal på en mission, hvor de skal finde en eller anden gammel guldring.
  De forsvandt en efter en og til sidst var der kun hovedpersonerne tilbage, det var Jonas, Mille
  og Fighter. Det var de tre der med i den bog som Hovedpersonerne i hele handlingen.

  Der er på et tids punkt hvor Jonas havde svimmel og opkastning hele dag, han var ikke helt vågn i nu. Han kunne ikke huske noget, men Mille prøvede at minde ham om alt, men nej det gik ikke. Der var os en dag hvor Jonas havde stejlede noget slik, og gemte dem i hans skab.
  Starten af bogen var den lidt kedeligt, men når man kommer længere ind i historien så blev den god. Man fik ikke løst til at ligge bogen fra sig.
  En okay god slutning, men hun kunne god have brugt 3 sider mere, så ville den blevet bedre slutning

 22. Bogen er ikke så god. Den starter kedeligt og er meget, meget skuffende. Omslaget fanger en. Men kun indtil man begynder at læse den.
  Den handler om nogle teenager der kommer på et lejer fordi der forældre er stofmisbruger, prostituere osv. Hovedpersonens mor er psykisk syg og der for skal Jonas på lejren. Lejen er en gammel efterskoleagtig bygning der ligger i næreheden af et skov. Jonas er ikke den eneste fra hans by der skal med. I alt er der 28 unge der er med. Alle børnene bliver opdelt i 4 grupper. Jonas lander på førsteholdet. Han bliver venner med de 7 andre. Så kommer alle pæonerne, Mor og Far. De var de to der oprettede lejen. De er imod straf og derfor sender de ikke børn hjem men til Sunny Beach. Men kun dem der har gjort noget forkert eller pralede. Det sker ved et ritual hver søndag. De få noget at drikke og så slukkes lyset og sangen spilles. Imens kommer der en af pionere og sætter et nøglebånd omkring deres nakke. Dem der har neglebånd på går gennem branddøren og de ses ikke igen. Jonas synes at der er noget forkert. Men han er ikke den eneste der synes sådan. Det synes Millie og Fighter også. Det finder ud af hvad der foregår go prøver at flygte men ikke uden beviserne at mor og far kidnapper børn og kører dem hen til en pioner lejr.
  Hvis I skal læse bogen frivilligt så er det et dårligt valg. Den er virkelig, virkelig kedeligt.

 23. Sort Sommer:
  Hvis jeg skulle give bogen stjerner (1-5) ville den nok lande på en lille 3.
  Bogen er nok mest rettet til unge.
  Nogle steder syntes jeg at den var lang trukket. Andre steder syntes jeg så også at den var meget spændene og man kom til at undre sig og tænke over en masse ting når man læser den. Jeg syntes det er rigtig godt, når det er man kommer til at undre sig over nogle ting, når man læser en bog. Det for også en til at huske bogen bedre.
  Det var en spændene slutning, jeg ventede måske lidt mere af den, men den var spændene.
  Det er uden tvivl den bedste skole bog jeg har læst.
  Bogen var også nem at læse, fordi det stod med stor og tydelig skrift og der var heller ikke en masse svære ord, som jeg ikke kunne forstå.
  Bogen ser ikke særlig indbydende ud , når man ser forsiden af bog. Jeg tror der er mange der kigger på forsiden, når de skal vælge en bog at læse, så efter min mening skulle der være en ny forside, hvis man have flere til at læse bogen.

 24. Jeg syntes at bogen var lidt kedelig i starten, men den blev lige så stille bedre hen ad tiden. Det første kapitel er måske ikke så spændende, og måske ikke den bedste åbning, men som sagt før den bliver bedre, det er ikke den slags bøger jeg plejer at læse, men den var rimelig god ud af fem stjerner får den 3, på grund af starten og slutningen ikke var den bedste, det var svært at give slip fra bogen i midten.
  Jonas lærer jo at finde venner i stedet for at trøste sig med slik, og men var lidt irriteret over slutningen, den gav ikke så meget mening man ved jo ikke om Jonas tager med Mille eller hvad han gør, men den er god for i slutningen af kapitlerne står der altid noget som får læseren til at læse videre, for at vide hvad der nu sker. Jonas for man ikke så meget at vide om i starten men lige så stille begynder bogen at give mening, det er alt sammen lidt mystisk, ’Mor og Far’, Pionererne, og den mystiske rødhåret dame, hvem er de og hvad er det de har tænkt sig at gøre med resten af dem der ikke blev valgt til at tage til Sunny Beach?
  Den er en cliffhanger, men slutningen er stadig en skuffelse, det er som om at forfatteren bare blev træt af at skrive den og så bare smed en eller anden slutning på så hun kunne blive færdig med den. Men bogen er stadig fyldt med mystik og drama, hvad vil der ske med dem, hvorfor svarer pionererne ikke på deres spørgsmål, om hvor de er henne i Jylland lejren?
  Det ville være rart hvis forfatteren lige kunne give måske en side eller tre mere med om hvad der sker med Mille, Jonas, Fighter og resten af dem på lejren.
  Bogen for en til at tænke på de ting de går igennem, nogen har psykiske problemer på grund af forældrene og andre er bandemedlemmer, som har haft en hård barndom, hun har nok brugt bogen til at få folk til at tænke over hvad nogle børn går igennem der hjemme, uden vi ved noget om det.

 25. Bogen er nok mest rettet til unge.
  Nogle steder syntes jeg at den var lang trukket. Andre steder syntes jeg så også at den var meget spændene og man kom til at undre sig og tænke over en masse ting når man læser den. Jeg syntes det er rigtig godt, når det er man kommer til at undre sig over nogle ting, når man læser en bog. Det for også en til at huske bogen bedre.
  Det var en spændene slutning, jeg ventede måske lidt mere af den, men den var spændene.
  Det er uden tvivl den bedste skole bog jeg har læst.
  Bogen var også nem at læse, fordi det stod med stor og tydelig skrift og der var heller ikke en masse svære ord, som jeg ikke kunne forstå.
  Bogen ser ikke særlig indbydende ud , når man ser forsiden af bog. Jeg tror der er mange der kigger på forsiden, når de skal vælge en bog at læse, så efter min mening skulle der være en ny forside, hvis man have flere til at læse bogen.

  3 ud af 5..

 26. Jeg syntes bogen var god.
  Bogen er virkelig interessant at læse, og binder sig med læseren. Bogen har mange forskellige måder at udtrykke drama, og lykke. Jeg syntes bogen er rigtig god fordi man kommer så tæt på ungdommen som den også er i dag. Og det er lige præcist sådan noget jeg gerne vil læse, hvis jeg skulle læse en bog. Kan godt lide den måde at Sara Skaarup har valgt at skrive Sort Sommer på. Nogle gange kunne bogen godt blive kedelig, hvis der var ting som blev trukket ud på mange sider! Jeg vil give bogen 3 stjerner, fordi at jeg syntes bogen var spænende, men der var nogle steder hvor den var pænt kedelig. Bogen har nok været den bedste jeg har læst over i skolen!

 27. Anmeldelse:
  Jeg synes bogen var rigtig god. I starten var den lidt kedelig, den er lidt svær at komme i gang med. Når du har læst nogle kapitler bliver den bedre og bedre. Bogen var også spændende, fordi at der var mange ting som du ikke fik svar på, så det gør bogen meget spændende. Det er en bog jeg normalt ville læse, fordi når jeg kigger på forsiden og bagsiden ser den meget kedelig ud. Jeg forstår heller ikke forsiden, men når man har læst den kan man godt. Når du er kommet et par kapitler ind i bogen sker der mange spændende ting, og der er mange ting du ikke får svar på og det gør den bare mere spændende. Men det er også træls at der er så mange ting fordi så forstår man ikke bogen. Slutningen var meget dårlig, fordi der var mange ting som ikke hang sammen. Den var også dårlig fordi man ikke fik af vide hvad der skete med mor, far, Jonas, Mille, Fighter og Nina. Der skulle have været en to’er, så man får at vide hvad der sker med dem alle sammen. I midten er den nok allermest spændende, og i slutningen er den også spændende, men i starten er den kedelig, så jeg synes at spændingen skal fordeles mere.
  Jeg vil give den 4 stjerner ud af 5.

 28. Sort Sommer er en af de bedre bøger, jeg har læst 🙂

  Helt klart 5 stjerner fra mig!

 29. nogle der vil skrive et referat til bogen, på 2 sider, til tirsdag?

 30. Lad nu være med at hate på den f*cking bog! ja, den bog er måske død syg – for nogen af jer – men i skal ikke hate på den af den grund! prøv at tænk på hvor mange timer det har taget forfatteren at skrive den bog… forfatteren har garateret lagt en masse arbejde i det! det er jeg sikker på, så prøv at tænk jer om! er selv igang med at læse bogen, og den er faktisk ret f*cked up, men ja ok…

 31. Hej, først og frmmest okay bog. Underlig slutning, men fin handling. Jeg synes også alltid at man for hvert kapitel ikke kunne vente, med at finde ud af de finurlige ting. Jeg har dog en boanmeldelse til bogen, og derfor ville jeg høre om der var nogen der har en ide til bogens undergenre (gerne flere). Min lærer siger at overgenren er skønlitteratur. Men mht undergenre er jeg en smule lost….

  Håber på svar snarest. 🙂 På forhånd tak

 32. Hader den lorte bog!! 🙁 Hvorfor er den så tyk ?? Sindsyg eller hvad man kan sgu ikke læse så meget når den er sååå kedelig, jeg fik lektie for at jeg skulle læse hele den bog også kunne jeg ikke gøre det fordi den er så kedelig så nej jeg læste den ikke!!!! 🙁 🙁 (:( 🙁

 33. Er der nogen som måske kan skrive et brev til f.eks Nina, Mille, Figther eller en anden. Brevet skal være fra Jonas.

 34. Hej, med jer.

 35. Man kan desværre ikke sige at bogen er tyk “Zayn malik”, for den er faktisk ikke så lang. Jeg synes også at det generelt er lidt fail at skrive en max tre linjer, hvor der kun står at den er dårlig, og hvor i får en chance for at skrive “fucking”.
  Lidt dårlig stil….. Jeg er ked af at sige det 🙁

 36. Man kan desværre ikke sige at bogen er tyk “Zayn malik”, for den er faktisk ikke så lang. Jeg synes også at det generelt er lidt fail at skrive max tre linjer, hvor der kun står at den er dårlig, og hvor i får en chance for at skrive “fucking”.
  Lidt dårlig stil….. Jeg er ked af at sige det 🙁

 37. Ups!! Kom til at sende to gange :/

 38. hvorfor skal man bare skrive for at fylde det op hvis man vil skrive noget så skriv noget fornuftigt

 39. Hvad handler kapitlet mørke om???

  Svare gerne, taaak 🙂

 40. Hej hvor gammel er Jonas, Mille, Nina og Fighter?