Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Sanne Søndergaard: Kære Dødsbog

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Sanne SøndergaardUdskriv anmeldelsen • 22. oktober, 2008

”Om præcis 12 dage, 1 time og 55 minutter slutter mit liv. Det ender nøjagtig 15 år efter, det begyndte. Den 2. november udvisker jeg de få spor, Agnes Jacobsen nåede at sætte i den her verden”.

Sådan begynder Kære dødsbog – Umiddelbart lyder det makabert og trist, men Kære dødsbog er faktisk også morsom? Læs bare lidt om forskellen mellem generationerne her: ”Hun (mor) synes, blomstrede nederdele med underskørt er fine – især med en bluse med blondekant til. Yaks!”…”hun ville være Søs fra Far til fire….”. Det gav i hvert fald mig, smil på læben!

Agnes er hovedpersonen, hun er ikke glad for at være 14 år og lidt for tyk. Hun føler sig udenfor og bliver mobbet i klassen. Hun er helt vild med den populære dreng Sebastian, men han ænser hende selvfølgelig ikke.

Agnes’ forældre er egentlig ok, synes hun. Agnes kan godt drikke te med sin mor i en time, men så er det også nok, og hendes far er lettere fraværende – mentalt mere end fysisk, men familien er velfungerende og giver en følelse af helt almindelig familie.

Agnes’ klasselærer forstår ikke Agnes og de problemer hun har, klasselæreren ignorerer nærmest den dårlige stemning i klassen og synes, alt er Agnes’ skyld. Den eneste lærer, der ser og forsøger at snakke med Agnes, er Jacob, hendes tysklærer, men det kører helt af sporet, da en situation bliver misforstået, og rygterne begynder at sprede sig.

Igennem lang tid er Agnes blevet mobbet uden at have gjort særlig meget ved det, men her i de sidste 14 dage af hendes liv, vælger hun at hævne sig på mobberne, på en ret effektiv måde – som jeg ikke vil afsløre her! Men det er rigtig sjovt og involverer action, spænding og Rambo!

Kære Dødsbog giver en utrolig god beskrivelse af, hvordan det er at være teenager, og de problemer, en teenager tumler med. For voksne kan det umiddelbart lyde overfladisk med de trængsler, Agnes har, men da jeg læste bogen kunne jeg godt huske, hvor svært det var at være teenager, og hvor utilstrækkelig man følte sig. Livet kan være meget alvorligt – også når man er teenager.

Jeg synes, det er en sjov og ærlig bog om et dystert emne. Forfatteren skriver godt og troværdigt, og så er det underholdende! Jeg er glad for, at jeg ikke er teenager mere og da endnu mere, efter jeg har læst ”Kære Dødsbog”.

Hvordan bogen ender? Tja det må du selv læse dig til! God fornøjelse!

Sanne Søndergaard: Kære dødsbog, Gyldendal, 2008, omslag: Solveig Agerbak, 213 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (39 stemmer)
Loading...

31 kommentarer »

 1. Jeg er en pige på 12 år, og jeg har også kæst kære dødsbog. Jeg synes, som Lida Wengel også skrev, at den er rigtig god, og at det drejer sig om et spændene tema… Jeg synes den er skrevet rigitg godt, og Lida Wengel har også været meget god til at beskrive boen specielt gode træk!
  Håber meget at i (andre børn på min alder) læser denne andmeldelse, og læser bogen, så de kan se hvor FANTASTIK spændene og sørgelig den er. Man lærer virkelig noget af den! – men på den gode måde slefølgelig!

  Tak! 😀

 2. Jeg er en pige på 13 år og jeg har også læst denne bog. Det er en virklig god bog. Med livlige situationer.
  Det er en fantastisk med masser af oplevelser. Man føler at man er iden og den for en til at tænke på at den ret meget minder om vores liv…især hvis man er en pige på 12-13 år. Jeg anbefaler alle til at læse den bog. Man lærer en masse af den og den er både sjov sørgelig og spændende, så prøv den!

  Tark<3

 3. Jeg er en pige på 13 år og jeg har også læst denne bog. Det er en virklig god bog. Med livlige situationer.
  Det er en fantastisk bog med masser af oplevelser. Man føler at man er iden og den for en til at tænke på at den faktisk minder meget om vores liv…især hvis man er en pige på 12-13 år. Jeg anbefaler alle til at læse den bog. Man lærer en masse af den og den er både sjov sørgelig og spændende, så prøv den!

  Tark<3

 4. jeg er 14 år, og har læst bogen. den er GENIAL!
  den beskriver SÅ godt det miljø unge er i nu. og kan selv genkende noget fra mit egent liv.
  den skal læses den her bog! stærkt andbefales!

 5. jeg er en pige på 12 år, og har også læst bogen, og det er en af de bedste bøger jeg har læst!!!
  den er vildt spændende, har humor, og er også lidt mærkelig:):):)
  når man først er kommet i gang med den kan man ikk lægge den fra sig.
  alle jer teenagere og voksne mennesker derude, hvis i ser det her så LÆS BOGEN.
  :):):):):):):):):):):):)

 6. Heeej jeg er 14, og går i 8 klasse. Vi har skulle læse denne her bog på 14 dage + lave referat.
  Det var derfor i tvang jeg læste bogen. MEN kan stærkt anbefale den.
  Den er god til at vise de unge`s miljø, lave beskrivelser, og jeg føler næsten jeg står i situationen.
  Bedste bog jeg har læst med skolen, men også godt placeret udenfor tvangslæsning.
  Kan stærkt anbefales

 7. Jeg er en pige på 14 år, og jeg har læst “Kære dødsbog”, og jeg må sige jeg blev fanget! Kunne ikke lade vær at læse videre, bare for at se om hun virkelig døde, og om hun nogensinde blev kæreste med Sebastian. Hun gjorde dog ingen af delene.. Jeg syntes den var faktastisk, og jeg har læst den MANGE gange! Elsk på den, helt klart!
  – Jeg giver den KLART 5 stjerner, og en klar anbefaling! d;
  Den er virkelig god, den burde alle piger i 12 – 15 år næsten læse. Måske mere, jeg ved det ikke helt, men det er da mange i den alder der har skrevet herinde.. Fed bog, og jeg elsker den!
  LÆS DEN, PIGER! :’D
  – Siggi. :’D

 8. Jeg hedder Agnes og er 14 år – ligesom hovedpersonen i bogen. Jeg fik rigtig meget ud af at læse bogen; Jeg fandt ud af at jeg ikke er den eneste der går rundt med nogle halv-sindsyge tanker og jeg blev godt underholdt. For selvom det er et meget alvorligt emne bogen tager op, så er det en utrolig morsom bog! Agnes (i bogen) laver de skøreste ting, som kan få smilet frem på ens læbe til en hver tid 🙂

  Jeg vil også gerne rose forfatteren. Hun har nogle fantastiske beskrivelser med i bogen. Ikke bare “Vinden kærtegnede mine røde kinder”. Men morsomme beskrivelser, som da hun beskriver den sure lærer komme løbende over til Agnes. Måden hun beskriver den overvægtige lærer og hvordan hun bumber afsted og hvordan flæsket hænger, er.. fantastisk!

 9. hej .. jeg er en pige på 14 år .. og altså jeg har læst denne her roman .. “KÆRE DØDSBOG“ .. og altså jeg må mene at denne her roman har åbnet op for man hvordan mobbningen egentlige handler om .. og fra nu af vil jeg altid sørge for at holde folk tæt på en selv … hiihh … virkelige god bog må man da sige … !!! .

 10. Hej, jeg er en pige på 15
  Da jeg blev tvunget til at læse bogen, og læste de første par sider tænkte jeg sikke en syg pige. Hendes tanke gang er klam og lummer, og jeg synes ikke at bogen giver et ordenligt indblik i ungdommen, og jeg har slet ikke oplevet lignende tilfælde… Det eneste jeg kan kende til er familiens travle daglig dag, og ens første gang som fuld…
  Så tænker man måske at det er fordi man er ligesom sille i bogen, men det er slet ikke tilfældet…
  Ikke nogen god bog, og vil kunne anbefale den til folk der virkelig keder sig!

 11. P.S
  Jeg synes at bogen er barnligt skrevet

 12. (Til Mette) Tror ikke på du er 15, pga den måde du staver og sætter komma :-).

  Btw så vil jeg rigtig gerne læse bogen, da Sanne Søndergård er en genial komiker! Synes den lyder rigtig god, men skal lige gøre en anden bog færdig ;-b.

 13. Jeg er en pige på 14, som har læst borgen.
  Bogen synes jeg selv ikke er særlig morsom, og bryder mig egentlig ikke om den. Det kan godt være at jeg kan se mit eget i bogen.
  Jeg synes at den er underlig og at den ikke giver nogen mening. Den eneste grund til at jeg læste den, var fordi min lære havde pålagt os den. Havde set den masser af gange på skolebiblioteket, læst bagside teksten og tænkt: ‘Den lyder ikke særlig spændende.’
  Jeg anbefaler den i hvert fald ikke, men jeg bestemmer jo ikke hvad i skal gøre, men så har I min mening…

 14. Jeg er i fuld gang med at læse den, jeg er nået til side 175 og er højt besat af den. Jeg kan dog godt skelne hvornår hun overdriver, og hvornår det virkelig er sandt. Jeg kan forholde mig til den, og spejler mig selv i den. Kære Dødsbog, er en fantastisk bog, til teenagers mellem 13-17 år, hvor man også får muligheden for at relatere sig til den. Mobning gør ondt, og det bevises der i bogen. Jeg er spændt på hvordan den ender, men jeg må vel lidt sige det er lidt pjattet at begså selvmord på sin fødselsdag, og gå ind på Apoteket for at købe 200 piller. Det er lidt urealitisk. Ellers syntes jeg også det er herrer dumt af hende at give Diana, og Sille den lærestreg. Hun burde have ventet, eller ikke gjort noget. Beskyldningerne af Jacob (tysk læreren) er også alt for blinde, man får ikke nogen konkrete beviser. Hvordan kan Susanne (dansk læreren) påstå og beskylde ham for noget, hun ikke ved en dyt om. Men det hører til bogen. Indtil videre er bogen rigtig god, og jeg glæder mig til at læse slutningen.

  Mvh. Daniella 14 år.

 15. På linje 9, skulle der stå Blide og ikke blinde.

 16. hey alle sammen jeg er på 15 år og
  jeg har kun læst til side 55, og synes ikke den er rigtig godt, alle i min klasse har læst den men ikke mig, den er kedelig ikke nogen humor… kan ikke anbefaldes

 17. jeg er en pige som er 15 år.
  jeg har læst bogen, og synes den er mega god.
  den er rigitgt spændende, og interessant. den sætter virkelig tanker igang.
  jeg anbefalder dem til alle de unge, som kan lide en bog som har humor og er sørgelig

 18. Hey. Jeg er en pige på 13 og jeg elsker virkelig denne bog. Det er en af mine yndlings bøger, Sanne Søndergaard skriver fantastisk og den relaterer virkelig godt til piger i de svære teenageår. Jeg anbefaler den meget højt. Den er morsom, sørgelig, spændende og den sætter en masse tanker i gang.
  Jeg er selv ved at skrive en boganmeldelse om den og jeg er halvvejs. Bare rolig, jeg snyder ikke, men ville bare lige læse lidt om hvad andre synes om den 😉

 19. den er vildt god

 20. Hej! Min veninde anbefale bogen, og jeg er lige for tre dage siden blevet færdig med den. Virkelig fed bog, og nemlig både trist og morsom. Den kan varmt anbefales 🙂

 21. Hej, jeg er en dreng på 17, og skulle læse bogen på én dag. Jeg skal bruge den til dansk mundtlig eksamen, der kommer her lige rundt om hjørnet..
  jeg synes bogen er meget god, selvom jeg er dreng og er 17.
  Man kan forestille sig hendes liv 100%, og den er rigtig godt beskrevet.
  Det eneste negative ved den er at, den er så negativ, og at hun er så negativ 170 sider af bogen. Det er lidt trist. Ellers en super fed bog! 😉

 22. Læste bogeni min klasse. Vi skulle læsse bogen fordi vi fik den for + en opgave. Hvis jeg skulle vælge om 3 bøger og den her lå i bunken så havde jeg valgt den fordi den fortæller meget om at man bestemmer selv hvornår man dør. Jeg vil huske den indtil den falder ud af mit hovde og ud i luften.
  Hvis jeg var lærer havde jeg givet børnene en opgave og bogen i sommerferien så de havde tid til at læse, skrive opgaven og tænke om bogen.

  Bogen er God og meget flot. Også godt sporg brugt til en teenagere men man kan da ikke være 14år når man går i 9.klasse.

  Svar ikke på spørgesmålet fordi jeg nok ikke skriver mere her vil bare fortælle om min mening af bogen.

  Fra Alex

 23. jeg er en pige på 13år jeg er snart 14år og vil gerne væk fra verden for de jeg ikke har det særlige godt i skolen og jeg har det heller ikke det godt da hjemme jeg er helle tiden allene fordi ikke nogle gide og være sammen med mig og vis de vil så må de ikke og mine brøder gide heller ikke og være sammen med mig så jeg sidder altid oppe på mit værelse og spille pc og jeg har gjort skade på mig selv fordi jeg hade det så doligt

 24. Kære Majbrit
  Vi behøver dig i verden. Det er ikke okay, at du har det skidt og er så ked af det. Jeg synes, det er flot, at du fortæller, hvordan du har det, og du skal selvfølgelig have hjælp. Den allerbedste hjælp finder du hos de gode mennesker hos Livslinien.dk (tlf 70 201 201), Børns Vilkår sidder også klar på tlf. 116 111.
  En anden mulighed er selvfølgelig at sige det til en lærer, du har tillid til, eller en anden voksen. Og husk på: Nu er ikke altid. 🙂

 25. Jeg synes ikke det er den bedste bog jeg har læst så kan jeg bedre andbefale Vinterpiger den er bedre

 26. Den go, dn bog, hilsen dreng 15 år på, knus

 27. Jeg er en 16årig pige, som her for nyligt blev færdig med bogen “Kære dødsbog”.
  Jeg synes bogen er ganske vel. Den er spændende, fangende og gribende. Det er et dybsindigt emne, den bringer på bane, og et de fleste, der i hvert fald tilhører nutidens ungdom, kan relatere til på en eller anden måde. Bogen er hjerteskærende og lidt af en øjenåbner, men samt også vældig provokerende, da hovedpersonen, Agnes Jacobsen, har et noget så uanstændigt sprogbrug.
  Jeg selv synes, at bogen var rimelig. En bog jeg bestemt vil tænke tilbage på og være glad for at have fået læst, men dog på trods af det, så finder jeg alligevel ordforrådet i den en anelse kritisk. Jeg synes, der indgår en del forkortelser, slang ord og udtryk, man ikke just burde indvie de “yngere” læsere i. Jeg havde foretrukket en mere raffineret måde at udnytte sproget på, men dette er dog en smagssag, som varierer fra person til person.
  Enkelt sagt, bogen er god på en til dels stødende måde.

 28. jag saynes den ar darlig mande

 29. oag maget kadlig

 30. mette er grum

 31. […] Sanne Søndergaard: Kære dødsbog […]