Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Sam Mills: Drengene der frelste verden

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Sam MillsUdskriv anmeldelsen • 21. januar, 2008

Sam Mills: Drengene der frelste verdenVelskrevet, men grum og skræmmende ungdomsroman om fanatisme, vold og hjernevask af sarte sjæle.

Er man ikke ejer af en velsmurt tunge og en masse selvtillid, så kan det være svært at gebærde sig blandt andre teenagere. Og er man man oven i købet for nylig blevet forladt af sin far, en præst, der altid har stået for det gode, ja så har man ikke så meget at stå i mod med.

Sådan er Jon’s situation. Eller sådan var den. For nu er han med i et broderskab. En sekt eller religiøs bevægelse, stiftet og styret af den karismatiske Jeremiah. Jeremiah er tidligere straffet, men han har mødt gud, som han står i jævnlig direkte kontakt til og er nu leder af Hebetheus. Hebetherus har en mission: at frelse verden, eller i hvert fald sig selv.

Hebetheus ser sig forpligtigede til at bekæmpe terrorisme, og Jeremiah har overhørt en telefonsamtale mellen en pige på skolen, og hvad der må være hendes terrorcelle. Hun har, eftersigende, lagt en ond plan om at placere en bombe på skolen og sprænge den og alle eleverne i luften. Hebetheus påtager sig at løse det problem. De vil kidnappe pigen, og ud over at redde skolen, vil de benytte lejligheden til at råbe regeringen op, og få den til at diskutere den alt for slappe terrorlovgivning.

Det er i ugen hvor kidnapningen står på at vi følger Jon og “Broderskabet”. Skildringen af det der foregår i gruppen er meget uhyggelig og synes meget troværdig. Hvordan den stærke efter behov, kan spille de svage ud mod hinanden. Og hvordan en overbevisende og manipulerende taler kan få proppet næsten hvad som helst ned i de svage sjæles hals.

Jon, som fortæller, er tidligere kristen, og vi følger på første hånd hans indre kamp. Hvordan han gang på gang mister troen og genvinder den for at tabe den igen. Vi får også indblik i hvad der (kan) røre sig i en gruppe, der kæmper for det gode, men som alligevel kun får det onde til at ske.

Sam Mills: Drengene der frelste verden  ; på dansk ved Nanna Gyldenkærne. – 1. udgave, 1. oplag. – Kbh. : Høst, 2008. Pris: kr. 299,00
Forside
: Erik Petri Johansen 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.