Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Sam Lloyd: Pjuske

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Sam LloydUdskriv anmeldelsen • 24. marts, 2009

samlloydpjuskeÅh, al den kærlighed…

Hver dag bliver katten Pjuske udsat for det. KÆRLIGHED. I rå mængder. Han bor nemlig ved pigen Emilie, som elsker, elsker, elsker Pjuske. Hun krammer ham, friserer ham og læser endda godnathistorier for ham, men det eneste, Pjuske hører, er bla bla bla.
Pjusker får udlængsel af al den kærlighed og stikker simpelthen af. Ude på den anden side af kattelemmen er Pjuske en rigtig rebel, som laver ting, man ikke må, og kommer også i rigtig dårlig selskab.

Historien om Pjuske er illustrativt en meget ekspressiv fortælling. Farver og handling når ud i alle hjørner, og Pjuskes viltre pels er malet med en bred pensel. Historien er måske ikke særlig original, men til gengæld løfter illustrationerne den gevaldigt og byder på både smil og en klump i halsen. Jeg har i hvertfald aldrig set en kat være så ked som Pjuske, da det går op for ham, at han er ensom uden Emilie…

Pjuske er for alle katteelskere, store og små og nå ja, for børn, som måske glemmer at sætte pris på deres forældres omsorg…og for voksne, som måske skal huske ikke at drukne deres unger i for megen åbenlys kærlighed.

Sam Lloyd: Pjuske. På dansk ved Lene Ewald Hesel. Carlsen, 2008, 28 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.