Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Rudyard Kipling: Hvordan bæltedyret blev til

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Rudyard Kipling, Ursula SeebergUdskriv anmeldelsen • 5. september, 2008

Vidunderlig illustreret udgave af den morsomme historie om bæltedyrets helt særlige fødsel.

Den kloge narrer som bekendt den mindre kloge. I Hvordan bæltedyret blev til er der dog ikke kun almindelig list inde i billedet, men også en lille portion evolution. Hør bare: Pindsvinet og Skildpadden, der lever ved den brusende Amazonflod, gør, hvad de kan få at forvirre den lille plettede jaguarunge om, hvem der er hvem. Der foreligger nemlig klare retningslinier for, hvordan man spiser dem. Uden at komme til skade. Men det gør jaguarungen nu alligevel, og mens den løber hjem til sin mor med huller i poten, kaster de to byttedyr sig ud i en forunderlig gang vandgymnastik, og næste morgen er de lidt mere, end de før var. De er blevet bæltedyr!

Rudyard Kipling døde i 1936, men hans vidunderlige og finurlige dyrehistorier bliver aldrig forældede og udkommer stadig i mange forskellige udgaver over hele verden.
I Danmark har vi heldigvis den mageløse og talentfulde illustrator Ursula Seeberg, som har lavet de fantastiske levende illustrationer, der sprudler af personlighed og med et blink i øjet, og som akkompagnerer historien på fineste vis.

Historien om, hvordan bæltedyret blev til, er morsom og underholdende for både store og små. Illustrationerne er over halvdelen af oplevelsen, så man bør sidde tæt, når man træder inden for i fortællingen og ser med, hvad der sker ved den brusende Amazonflod.

Rudyard Kipling: Hvordan bæltedyret blev til. Illustreret af Ursula Seeberg. Høst & Søn, 2008. – 32 sider. Pris: 149,-

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.