Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Robert Muchamore: Narkobaronen

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Robert MuchamoreUdskriv anmeldelsen • 22. november, 2007

Robert Muchamore: NarkobaronenJames skal på sin anden mission. Det bliver en hård prøve. Han skal infiltrerer narkoverdenen og den er fuld af fristelser. Det viser sig at være svært at modstå og snart svæver han også i livsfare.

James og flere af hans kammerater fra Cherub, skal infiltrere et narkokartel. Det bliver snart en farlig opgave, da det viser sig at det ikke kun er skurkene der er farlige. Fristelser som hurtige penge og hårde stoffer er svære at modstå og snart viser det sig, at ikke alle har viljestyrke til at sige nej.

Igen oplever James, at superskurken er en behagelig mand, hvis selskab han nyder. Det giver tvivl om missionen og loyalitet.

Fortsættelsen i serien om Cherub er lige så forrygende som første bind. Tempoet er højt og man sluger siderne. For James har en helt unik evne til at rode sig ud i problemer. Men Narkobaronen er dog mere en slagfærdige actionscener.

Denne gang udfolder Muchamore persongalleriet og lader sin hovedperson knytte tætte bånd. Det klæder bogen og giver ekstra dybde. Især var jeg imponeret over, hvor elegant Muchamore viser, at ikke alle er egnet til agentjobbet. Heller ikke selvom de på papiret er perfekte. Han viser med hjerteskærende klarhed, at det menneskelige sind har sider som selv dybtborende psykologiske test ikke kan afsløre.

Jeg er meget begejstret for serien og synes faktisk, at 2 bind er bedre end det første. De mange skærmydsler med vennerne og den spirende forelskelse i Kerry gør James langt mere nærværende.
Hans overvejelser og følelsesmæssige udbrud gør det nemmer at identificere sig med ham. Det er tydeligt, at under den hårde og professionelle overflade er han bare 13 år.

Jeg kan på det varmeste anbefale Cherub til alle som elsker James Bond eller Alex Rider. Man vil bestemt ikke blive skuffet. Faktisk er det lidt trist, når sidste side er slugt (alt for hurtigt)

Næste bind kommer i marts 2008 og jeg ved ikke om jeg kan vente SÅ længe.

Forlaget Phabel har med usædvanlig grusomhed valgt at trykke første kapitel af næste bog i slutningen af dette bind. Hvor ond har man lov til at være? Her er så et kapitel – men øv bøv du skal vente 6 måneder på resten.
Jeg overvejer trusselmails eller en demonstration foran deres kontorer. Med STORE skilte som afslører deres ondskabsfuldhed. Er nogen derude med mig?

Robert Muchamore: Narkobaronen (Mission Cherub; 2) Oversat af Oliver Tramsen. Phabel, 2007
Forside:

Mike Huddleston

 

Klik ind på Cherub serien hjemmeside

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.