Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Robert C. O’Brien: Fru Frisby og rotterne fra Nimh

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Robert C. O'BrienUdskriv anmeldelsen • 24. marts, 2010

Science fiction møder National Geographic.  For begyndere.

Fru Frisby, en travl markmusekone, har mistet sin mand og sidder nu tilbage med 4 unger, hvoraf den ene er alvorligt syg.
Foråret presser sig på, og det betyder at familien skal flytte fra deres vinterbolig på marken, før bonden fræser den igennem med sine maskiner. Men hvordan flytter man en skrøbelig og syg museunge? Fru Frisby er fortvivlet men får et tip om at søge hjælp hos rotterne under den store vilde rosenbusk.

Rotterne viser sig at være ret ualmindelige. Under busken har de skabt et usædvanligt samfund med både et bibliotek og elektricitet. Inden rotterne flyttede ind under rosenbusken var de indespærret på laboratoriet NIMH, hvor de igennem flere år blev udsat for gustne indsprøjtninger og forsøg hvilket har gjort dem meget intelligente og opfindsomme.

Fru Frisby finder hjælpsomme og kreative venner men der er flere ting og forandringer på vej end foråret.

Fru Frisby og rotterne fra Nimh er en amerikansk klassiker og da den udkom modtog den Newberry-Medaljen, som er den fineste pris en børnebog kan få i USA.  Bogen udkom i Danmark helt tilbage  i 1973, så for at støve den af skal man ned i de dybe magasiner på de danske folkebiblioteker.
En bogs alder siger intet om dens kvalitet. Fru Frisby og rotterne fra Nimh afsløres kun på dens kedelige forside – for historien er velskrevet og både dramatisk, overraskende, sjov og spændende.

Historien om de mageløse rotter fra Nimh havde premiere i starten af 80erne.

Robert C. O’Brien: Fru Frisby og rotterne fra Nimh. Oversat af Hanne Jeppesen. Jespersen og Pio, 1973.-153 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.