Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Roald Dahl: Matilda

Emner: , • Se alle anmeldelser af: Roald DahlUdskriv anmeldelsen • 26. januar, 2007

Roald Dahl: MatildaHumoristisk, skrap og hjertevarm fortælling om en hårdt prøvet, talentfuld og opfindsom lille pige.

Matilda er en fantastisk lille pige. Som 1 ½ årig har hun lært at tale og som 4 ½ årig har hun lært sig selv at læse. Da hun i løbet af kort til har læst alle bøger i børnebiblioteket, fodrer en hjælpsom bibliotekar hende med de store, og hun går om bord i Dickens med flere. Hun forstår ikke det hele, men forstår at stille spørgsmål. Matilda er en sød og godhjertet pige med store og særlige forudsætninger.

Det kunne jo være rigtig godt, men desværre for Matilda kan børn ikke selv vælge deres forældre. Matilda har været ret uheldig. Hendes forældre er mere end ligeglade med deres fantastiske datter. De går mest op i TV, dårlig mad og bingo. På trods af sit fine væsen, så får Matilda en dag nok af sine forældres ydmygelser. Hun beslutter i det stille at sætte en række strafaktioner i værk. Heldigvis og desværre bliver det aldrig opdaget. Hendes forældre er simpelthen for dumme til at regne ud hvordan det hele hænger sammen.

Desværre slutter Matildas trængsler ikke, da hun kommer i skole. Nye udfordringer venter. Men hun rådsnar og accepterer ikke hvad som helst. Roald Dahls ”Matilda” er et portræt af en barn, som med vid, ihærdighed og en stor retfærdighedssans, får sig arbejdet ud af den krog, som dumme og onde voksne gør hvad de kan for at mase hende op i. Hun er sej og beundringsværdig – værd at lære et par tricks af.

Man får lyst til at holde fester for og fejre børn når man læser Roald Dahls historier. Man får også lyst til at holde fester for og fejre Roald Dahl. Han var noget ganske særligt.

Roald Dahl: Matilda, illustreret af Quentin Blake. Oversat af Ejgil Søholm. Sesam, 1989. Forside: Quentin Blake.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.