Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Ripley’s – jagten på skrumpehovederne

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: RipleyUdskriv anmeldelsen • 15. november, 2008

Spændende! Ulækkert! Hvad? Ahh… kan det nu også være rigtigt?

Det var bare nogen af udbruddene, der der røg ud af min mund, da jeg læste “Ripley’s – Jagten på skrumpehovederne”, som er Robert Ripleys dagbog. I 1930´erne rejste han rundt for at finde det mærkværdige og bizarre. Og det lykkedes – hvis man altså skal tro på det hele.

Den tredimensionelle dagbog er lavet ud fra “autentisk” materiale fra Robert Ripleys fjerne og eksotiske rejser – hans dagbogsnotater, tegninger, rejsedokumenter og fotografier. Den indeholder oplevelser fra Afrika, Egypten, Kina, Japan, Australien, Fiji-øerne og mange andre eksotiske steder. Bogen indeholder flapper, pop op, menneskehår, skjulte tekster, drejehjul og andre effekter som f.eks. en opskrift på skrumpehoveder (det er altså klamt men også fascinerende).

“Tanobada-stammen på Ny Guinea bærer stramme bælter for at vise, at de spiser meget lidt. På den måde får de lettere en kone”

Eller læs om manden med de 60 cm lange negle – han har ikke klippet dem i 27 år, om Indiske abemænd eller verdens første kalender.

Bogen er en oplevelse. En rigtig røre, føle, se bog, af den slags, der kan læses mange gange og hver gang byde på nye oplevelser. En god gave til nysgerrige børn, der holder af at gå på opdagelse.

Ripley’s er i dag kendt fra Believe It or Not!-museerne verden over samt i Danmark fra bøgerne Du tror, det er løgn! og Vores Vanvittige Verden.

Titel: Ripley’s – Jagten på skrumpehovederne. Oversættelse: Poul Malmkjær. Illustrationer : Robert Ripley. Forlaget Carlsen , 30 sider, pris: 249,95

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.