Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Reinhard Klahn: Tanja på hjernen

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Reinhard KlahnUdskriv anmeldelsen • 23. februar, 2007

Reinhard Klahn: Tanja på hjernenPå sin nye skole møder Peter verdens smukkeste pige. Men desværre har Peter også verdens mest skøre og uforudsigelige far. Den kombination kan kun give problemer.

Da Peter starter på sin nye skole møder han Tanja, som må være den smukkeste pige i verden. Herefter følger vii Peters op-og især nedture med Tanja.
Det er en tid præget af om retten til stien til stranden og kampen for og imod kæmpebryster på modebutikkens facade. Her står den korrupte borgmester midt i stormens øje og her kommer også Peters far ind i billedet.
Men det bliver historien kun bedre af. Peters far har nemlig en sjælden evne til at lande i begivenhedernes centrum på den mest uheldige måde. Manden har bestemt hjertet på rette sted, men desværre for Peter kan han ikke overskue konsekvenserne af sine handlinger. Det fører til den ene mere pinlige episode efter den anden til stor irritation for stakkels Peter, men også til stor morskab for læseren.

“Tanja på Hjernen” skildrer på bedste vis den første kærlighed og den usikkerhed som præger teenageårerne, hvor man bl.a. skal regne det andet køn ud. Noget Peter ikke altid har det store held med. Det volder ham mange problemer og giver læseren flere muntre stunder.

Peter er en lidt naiv og sød fyr, som vist ligner sin far mere end han vil indrømme. Hans overvejelser omkring livet i almindelighed og kærligheden i særdeleshed er meget underholdende. Mine yndlingsscener har faderen som hovedperson.
Det er ubeskriveligt morsomt at følge Peters reaktioner på faderens krumspring og det bliver kun morsommere af at faderen aldrig opdager at Peter synes han er dybt pinlig. Jeg krummede tæer på Peters vegne og nød når den ene mere sjove pinlighed afløste den anden.

Bogen er et festligt portræt af teenageårerne og jeg slugte den på en regnvåd vintereftermiddag. Den lyste en ellers træls dag betragteligt op. Jeg fniste ikke en eneste gang, nej jeg grinede højt. Klahn har bestem fanget hvor enormt flovt det er at have forældre, når man er teenager. De gør ALTID noget som sætter deres børn i forlegenhed. For Peter bliver det af og til en traumatisk oplevelse, men for læseren er det ren og uforfalsket sjov og ballade.

“Tanja på Hjernen” er den perfekte gave til teenagedrenge om kærlighed på den fede måde.

Reinhard Klahn: Tanja på hjernen. Branner & Korch, 2004. Forside: Ida Marie Klahn 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.