Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Ragnhild Bach Ølgaard: I heksens hus

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Ragnhild Bach ØlgaardUdskriv anmeldelsen • 23. februar, 2007

Ragnhild Bach Ølgaard: I heksens husSarte sjæle – hold jer væk. “I heksens hus” er der gys og mystik for alle pengene.

Der lægges hårdt ud i “I heksens hus”. Havde jeg været en anelse mere sart (læs: bangebukset) end jeg er, så var jeg nok stået af efter 20 sider. Jeg turde knap læse videre. Men jeg turde heller ikke lade være – for nøøøj, hvor er det spændende.

Bogen er lidt usædvanlig, idet de mest intense, spændende og uhyggelige kapitler ligger først i bogen. Den bliver aldrig kedelig, men den den ændrer lidt karakter og tempo. Historien opererer mellem drøm og virkelighed, magi og realisme og gys og spænding. Den stritter lidt i flere retninger, men det fungerer udemærket.

Historien handler, kort fortalt, om tvillingerne Maja og Sebastian på 12 år. De er netop flyttet til Rumænien med deres forældre. På en cykeltur i skoven kommer de forbi et gammelt hus. Nysgerrighed driver dem til at se nærmere på det, og de bliver narret og indfanget af den heks, der viser sig at bo i huset – og hun er ond. Huset er også ondt og umuligt at slippe væk fra. Vilde hunde og farlige slanger hærger i skovene og fungerer som et særdeles effektivt levende hegn.

Mod alle odds lykkes det børnrne at slippe væk. Men da de er tilbage hos forældrene, er det kun Maja, der kan huske, hvad der er foregået. Ingen tror på hendes vilde beretninger. De mener at det bare har været meget livagtige drømme og opfordrer hende til at prøve at glemme.

Et stort chok venter dog. Da børnene skal starte i deres ny skole, viser det sig at deres nye lærer, Frøkenen, til Majas store gru ligner heksen fra huset til forveksling – en tilfældighed?

“I heksens hus” er en fantasifuld fortælling, der kommer vidt omkring. Jeg er sikker på, at den kan fange og fastholde både drenge og piger og give dem en god gang gåsehud. Den er læsevenligt udformet og kapitlerne er forholdsvis korte. Så korte, at man nemt falder i og lige snupper et kapitel mere, i stedet for at lægge sig til at sove, nå bussen eller lave lektier, eller hvad man nu har på dagens program.

I parantes bemærket, så irriterer det mig lidt, at de sprogbarrierer, som de danske børn naturligt nok har i forhold til Rumænerne ind imellem synes af forsvinde. Men i det store hele, synes jeg at bogen holder og er rigtig spændende. Det oplyses i øvrigt bag i bogen, at der er udgivet en cd-rom med supplerende materiale til bogen. Den indeholder bl.a. et spil og hemmelige hekseopskrifter.

Kom med ind “I heksens hus” – hvis I tør.

Ragnhild Bach Ølgaard: I heksens hus. Modtryk, 2007. Forside: Henrik Koitzsch 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. Den er spændene, fordi jeg har læst helt bogen færdigt 🙂