Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Rachel Röst: Hvad lille Line vidste

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Flemming B. Jeppesen, Rachel RöstUdskriv anmeldelsen • 26. maj, 2008

En smuk og helt speciel billedbog

En aften befinder pigen Line sig selv helt alene i et lille træhus midt i et underligt slette landskab. Det eneste hun ved, er at hun hedder Line og efter at have spist nogle jordbær, så ved hun også at hun kan li’ jordbær. Hun lægger sig til at sove og næste morgen vågner hun ved at der er stillet morgenmad frem til hende samt en sweater og et par støvler. Hun vandrer ud i det mærkelige landskab med den underlige overflade, som både er blød og gyngende.

En dyb trommelyd får Line til at forsøge at banke hul i landskabets overflade og da der pludselig pibler en blodsdråbe frem bliver Line så forskrække, at hun uden at tænke over det kalder på sin mor.

En kæmpe hånd med flotte røde negle griber Line og trøstende ord strømmer hende i møde. Hun bliver sat ned igen ved siden af en kæmpe næse og et par kæmpe øjne. Et glimt i det ene øje får Line til at genkende sin elskede mor.

Den forudgående historie for Lines oplevelser er følgende: På en skovtur sammen med Line har moren spist en blomme som har gjort hende ekstrem stor. Så stor at da hun svulmede op blev Line slået bevidstløs og har nu i en uge boet på sin mor, som forsigtigt har passet og plejet hende. Blommen eller svampen sidder nu stadig fast i hendes hals og ved fælles hjælp får mor og datter fjernet svampen og moren får sit gamle jeg og sin rigtige størrelse tilbage igen.

Hvad lille Line vidste var kun ganske lidt!
Hun vidste, at hun hed Lille Line.
Men ikke hvor hun var.
Om hun havde forældre i verden.
Eller hvem det var, der gav hende cornflakes.

Denne billedbog er så smuk i både tekst og billeder. Jeg tror den handler om en mors periodevise fravær pga. sygdom og om et barns grænseløse kærlighed. Om den der fornemmelse af at mor af forskellige årsager er fraværende men at følelsen og fornemmelsen af noget varmt og elskeligt alligevel er lagret og findes i barnets sind. Den handler om et barns enorme solidaritet med sin mor og om barnets trofasthed og lyst til at hjælpe.

Flemming B. Jeppesens billeder er så fantastiske. De flyver lige ind på nethinden og vækker forundring hos både den voksne oplæser og barnet. De lange røde negle, det røde blod, og mores gigantiske tårer. Billederne støtter historien så godt at det gør billedbogen helstøbt. Selve historien med sin skjulte symboler er nok svært forståelig for nogle børn. Dog er jeg overbevist om at den med god formidling uden tvivl vil blive en af de billedbøger som kryber ind under huden og lagres.

Rachel Röst: Hvad lille Line vidste ; illustreret af Flemming B. Jeppesen. – [Helsingør] : ABC, 2007. – [28] sider : alle ill. i farver, 33 cm. -Pris: kr. 249,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.