Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Philip Pullman: Gasmontørernes fest

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Philip PullmanUdskriv anmeldelsen • 1. august, 2006

Philip Pullman: Gasmontørernes festEt kærestepar med problemer, verdens stærkeste mand, Prinsen af Wales og en storstilet flugtaktion fra fængslet er kun et par af de sjove og skøre ting der optræder i denne forrygende komedie.

Dick og Daisy er kærester, men desværre er han for genert til at fri. Efter at tvillingerne i New cut-banden har givet ”en hjælpende hånd” smides stakkels Dick i fængsel anklaget for indbrud. Nu er gode råd dyre for Dick skal befries og indbruddet skal opklares.
Heldigvis vil verdens stærkeste mand Orlando gerne hjælpe og til gasmontørernes fest skal mysteriet have sin endelige opklaring.

I denne anden bog om New cut-banden er der både tempo og humor i lange baner. Igen er personerne stereotype, men det giver rum for de mest absurde episoder og man kan ikke andet en more sig over Pullmans vanvittige indfald. Som da New Cut-bandens leder “forklæder” sig til, hvad han tror, er uigenkendelighed og “ubemærket” sniger sig rundt i et forsøg på at afsløre tyven. Forklædningen er både skør og meget opsigtsvækkende, men det går aldrig op for Benny der er overbevist om at netop han er forklædningernes mester.

Historien er således en lang rutschetur fra det ene sjove og skøre indfald til det næste. Hvis man nyder bøger fulde af komik vil man klart falde for New cut-banden. Her er morskab fra først til sidst.

Philip Pullman: Gasmontørernes fest, 2. bog om New Cut-banden. Oversat af Søren H. Madsen. Sesam, 2006. Forside: Mårdøn Smet. Originaltitel: The Gasfitters’ Ball

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. […] Philip Pullman: Gasmontørernes fest – Fortællingen.dk …Et kærestepar med problemer, verdens stærkeste mand, Prinsen af Wales og en storstilet flugtaktion fra fængslet er kun et par af de sjove og skøre ting der …GÅ TIL HJEMMESIDE! […]