Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Philip Pullman: Fyrværkermesterens datter

Emner: , • Se alle anmeldelser af: Philip PullmanUdskriv anmeldelsen • 27. december, 2006

Philiop Pullman: Fyrværkermesterens datterGirl power! Et rigtigt eventyr med fyrværkeri, modige børn og et glimt i øjet.

Piger der ved hvad de vil og nægter at rette ind, er altid dejlige at læse om. Fyrværkermesterens datter, Lila, er netop sådan en pige. Hun er vokset op i sin fars værksted, har udpræget talent for krudteri og vil gerne være fyrværker ligesom sin far. Han mener dog, da han får tænkt sig om, at hun burde vaske sine hænder og arbejde på at blive gift.

Men Lila går efter sin drøm og giver ikke op. For at få opklaret de sidste fyrværkermester- hemmeligheder, drager hun ud på en rejse for at møde ildguden Razvani i Merapi-bjerget. Det bliver meget farligt, men hun har heldigvis et par gode venner, der gør alt for at hjælpe hende.

Historien foregår “Engang for længe siden, i et fjernt land østen for junglen….” og er illustret med sort/hvide tegninger der ser ud som om de er produceret på nogenlunde samme sted, men de er udført af Nick Harris. Det er flotte og dramatiske illustrationer, men de er, som eventyret i øvrigt, ikke uden glimt i øjet. Alt i alt hviler der en uhøjtidligt ånd over eventyret, og det er klædeligt. Ellers var det nok blevet lidt kedeligt.

Synes du, at det hele lyder lidt bekendt, kan det skyldes at du har læst “Eventyret om Lila og de Tre Gaver” der udkom på dansk i 1998. Det er nemlig den samme historie, der nu er udgivet med en ny titel.

Philip Pullman: Fyrværkermesterens datter, tidligere udgivet tom Eventyret om Lila og de tre gaver. Oversat af Hanna Lützen. Gyldendal, 2006. Forside: Michael Schierup. Originaltitel: The Firework-maker’s Daughter 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.