Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

P. B. Kerr: Den Blå Djinn af Babylon

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: P. B. KerrUdskriv anmeldelsen • 19. januar, 2009

blaadjinnDjinnerne Philippa og John må endnu engang til at bruge deres kræfter i det godes tjeneste. Men hvordan ved man hvad der er godt og ondt?

Tvillingerne John og Philippa er djinner, hvilket betyder, at de kan gøre sig usynlige, forvandle sig til dyr, og frem for alt opfylde ønsker – så længe, der er varmt nok til, at ilden i dem selv, som alle djinner er skabt af, kan blusse og frembringe energi. Deres onkel Nimrod har for nylig introduceret dem til denne nye verden, siden deres mor officielt har meldt sig ud af djinnernes samfund og derfor ikke kan hjælpe dem mere end at rådgive dem om, hvad de bør bruge deres kræfter til.

Under en turnering i et spil kaldet djinnverso (reglerne til dette findes i bogen), som Philippa deltager i, møder hun og John den berømte Blå Djinn af Babylon, Ayesha, der har til opgave at dømme djinnerne, gode som onde. Men Ayesha har store problemer, for ifølge hendes rådgiver har hun mistet en meget hemmelig og ikke mindst farlig bog, som kan udrette katastrofale skader, hvis den falder i de forkerte hænder.
Derfor må tvillingerne endnu engang ud på en farefuld færd og langsomt lære mere om deres egne kræfter og mod, men også hvordan alt ikke er som det umiddelbart synes.

Den blå djinn af Babylon er en underholdende og godt fortalt børnebog, som både egner sig til selv- og højtlæsning for børn fra 10 år, og bare det, at den formodede triologi nu udvides til at have endnu et nummer i serien fortæller noget om en vis standart.

Bogen er fyldt med masser af spænding og eventyr, og man kommer noget rundt i verden, når man følger Kerr og hans meget velskrevne personer på deres lange rejser. Han formår at fortælle sin historie med lige dele humor og alvor, men generelt med en meget positiv og opløftet stemningen igennem det meste af bogen.

Det er nemt at se, at forfatteren er enormt iderig, og der er ikke den ting eller funktion i vores samfund før og nu, der ikke lige vendes om og forklares på en ny og opfindsom måde, og sammen med de magiske elementer i historien er man godt på vej til at sidde med snuden gemt i siderne i flere timer.

Selv hvis man, som jeg, mente, at bog 1 havde en del hængepartier og bl.a. for lange forklaringer o.lign., skal jeg med glæde sige, at Kerr har fået meget mere styr på sine personer, historien og måden, han vil fortælle den på.

Det skal dog alligevel påpeges, at bogen er rettet mod de yngre læsere, og det mærkes ret tydeligt i de – jeg vil vove at kalde det mangler, men det er en smagssag – der optræder i bogen:

Mange af samtalerne og personernes reaktion virker til tider ret ulogiske og korte, og selvom han er sluppet over den (efter min mening) lettere karikerede måde at beskrive personerne og handlingerne på i første bind, kunne man godt ønske sig lidt færre beskrivelser ud i et, og lidt mere flydende sprog og handling.

Det kan selvfølgelig være en fordel, at man som ny læser får hele den foregående bogs informationer serveret i løbet af de første 20 sider, og desuden spredt en smule rundt omkring, men der er meget forklaring ind imellem, og som lidt ældre læser kan dette godt virke en smule forstyrrende.

Men når alt det så er sagt, vil jeg bare konkludere, at den Blå Djinn af Babylon er meget velskrevet, velfortalt og godt fyldt med spænding, og hvis man leder efter en bog for både drenge og piger med masser af fantasy og eventyr er denne her helt klart noget for en ung læsehest.

De andre bøger i serien er:
nr. 1: Akhenatons hemmelighed,
nr. 3: Kobrakongen fra Katmandu,
nr. 4: Djævlekrigerne vågner.

Philip B. Kerr: Den Blå Djinn af Babylon (Lampens børn ; 2). Oversætter: Anders Johansen. Modtryk, 2006, 333 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.