Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Petter Lidbeck: Et offer til allehelgens-aften

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Palle Schmidt, Petter LidbeckUdskriv anmeldelsen • 22. september, 2010

Forbudt for børn under 11 år!

Det er ikke for sjov, at denne advarsel står på første side, for Et offer til allerhelgens-aften er et ægte gys.

Shirin og hendes far flytter ud på en stor herregård. De kan bo der gratis. Bare sådan. De får både en fed bil og en hest. Far er glad og føler at han endelig er kommet på den grønne gren. Men Shirin er ikke så sikker. Det er lidt mærkeligt det hele.

Der er kun en regel, som de må følge. De må aldrig gå op på loftet. Ikke engang hvis det brænder. For så skal de betale. Men betale med hvad?

Shirin finder snart ud af, at der er noget helt galt. Herregården gemmer på en uhyggelig historie. Den kan man ikke flygte fra. Ond eller god – man kan ikke regne med nogen.

Et offer til allerhelgens-aften byder på godt gys. Jeg læste bogen ved højlys dag, men mærkede alligevel mørke krybe ind omkring mig.

Egentlig ligner historien mange andre gys – en herregård, noget forbudt, en uhyggelig fortid og allehelgens-aften. Det er set før. Men Petter Lidbeck har alligevel brugt disse ingredienser til at skrive en unik historie, der giver kuldegysninger.

Bogen er udgivet i Forums Zoom On serie, så den er nem at læse. Palle Schmidt har illustreret de dystre billeder der passer til stemningen.

Petter Lidbeck har skrevet flere bøger for børn og unge. Blandt andet serien Piger på sporet.
Petter Lidbeck: Et offer til allehelgens-aften.  Oversat af Kent Havemann. Illustreret af Palle Schmidt. Forlaget Forum, 2010.- 84 sider.
Originaltitel: Allhelgonaoffret.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.