Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Petter Lidbeck: Det mystiske hus & den døde hund (Piger på sporet 1+2)

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Petter LidbeckUdskriv anmeldelsen • 27. november, 2008

Spændende mysterier der opklares af tre seje piger.

Bind 1: Det mystiske hus.

Tyra og Siri er enæggede tvillinger, men de er så forskellige som 2 mennesker kan blive og har intet til fælles. Tyra er den pæne, perfekte pige med sirlig orden på sin side af værelset, og Siri er sej, fræk, klog og et frygteligt rodehoved. Hun er ikke bange for noget og taler meget.
Det er deres veninde Pella der skriver om mysterierne. Pigerne bor i Sverige, ud til Øresund, i en lille by et stykke fra Helsingborg.

Det mystiske hus tilhører en sur og gnaven gammel mand, og pludselig er han væk. I stedet er der 2 mænd, der påstår, at de er gnavpottens sønner, men det tror pigerne ikke på. De får rodet sig ind i en sag med politi, rockere, afpresning og kidnapning.

Det er spændende, men også sjovt at læse om pigerne, nok mest fordi Siri er så fræk og gør lige, hvad der passer hende! Og så har pigerne også nogle ret gode pointer, læs bare her: ” Din mor har brug for dig. Forældre kan ikke klare sig uden deres børn. Uden os de ingenting, ikke engang forældre.”

Bind 2: Den døde hund

Pigerne vender tilbage med en ny spændende sag, hvor de finder en hund der ligger død på stranden. De går efter hjælp, men da de kommer tilbage, er hunden forsvundet. Hvor er den henne, og hvorfor er den forsvundet? Pigerne snakker med den mystiske skovfoged og hænger en seddel op om en forsvunden hund. Igen bliver de 3 rodet ind i en sag om en forbrydelse, men klarer sig heldigvis ud af den igen. Vi hører mere om pigernes familie og lærer dem bedre at kende.

Igen en spændende historie, med et godt plot og meget humor. Det morede mig meget at høre om tvillingernes forældre, de er lige så forskellige som Tyra og Siri, og moderen kan ikke forstå, at børn skal sidde stille og være inde, og Pella giver hende ret: ”Der er mange piger der ikke gør noget, de sidder bare og ser på. Det hader jeg. Hvis man går forbi en skateboardrampe eller en fodboldbane eller en basketballbane, så ser man en flok drenge, der spiller, og ude i siderne står der en masse sminkede piger og glor og bagtaler og sukker efter den sejeste fyr. Hvorfor? Jeg fatter det ikke. Det er da bedre at gøre noget selv. Så kan drengene glo”. Og hun har jo fuldstændig ret! Kom i gang piger!

Petter Lidbeck, Piger på sporet (Det mystiske hus; bind 1) (Den døde hund; bind 2), Gyldendal 2008, på dansk ved Camilla Schierbeck. Omslag: Sussi Bech

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (16 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

 1. jeg synnes bogen er saa focking kedeligt der sker kun baby ting. Kunne i ikkke gor det bedre ???
  jeg skal goor det til boganmeldelse og ved overhod ikke hvad jeg skal skrive til rsume fordi den er saa kedeligt .

  I er mad dumt og skriver focking kedlige boger .jeg har last alle boger at jeg kan skrive et kommentar til jer.
  Jeg haaber at i kan gor det bedre (:
  men de boger som i skriver er focking focking kedeligt
  og vis i ikke skriver tilbage saa kommer jeg til jer traber jer .muhahaha
  kerlig hilsen sofi bager