Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Petter Lidbeck: Det glemte brev

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Petter LidbeckUdskriv anmeldelsen • 15. oktober, 2010

Børnebogsanmelder trues på livet

Pigerne er den 11-årige Pella og hendes to veninder, tvillingerne Siri og Thyra. De har hver især deres force, når de opklarer forbrydelser. Siri virker nærmest hæmningsløs over for andre og er bogens humoristiske element. Mens Thyra er god til at indleve sig, og Pella er den omhyggelige iagttager.

Under en skoleudflugt på den lokale avis bliver pigernes klasse vist rundt af den tilsyneladende snobbede kulturjournalist og børnebogsanmelder Rasmus. Men besøget afbrydes brat, da der rettes bombetrusler mod avisen. Ugen efter eskalerer truslerne, da Rasmus får sin bil brændt af.

De tre veninder går i aktion. De er overbeviste om, at gerningsmanden må være en forsmået forfatter, og at svaret må findes i Rasmus’ artikler. Godt hjulpet på vej af deres snarrådighed er pigerne hele tiden et skridt foran politiet. Det ender med at bringe dem alene, ansigt til ansigt over for en desperat forbryder. Har pigerne bidt over for stor en mundfuld denne gang?

Der fyldes løbende lærdom på læseren, som vigtige årstal i Sveriges historie. Ligesom der er strejf af politisk korrekt samfundsbevidsthed og småfiloseren over, hvad der forhindrer os som mennesker i at leve vores liv til fulde, for eksempel når Pellas lærer siger: ”angsten er tit den største fare.”

Den slags gammelklogskab må man (jeg) mene om, hvad man (jeg) vil. Men sammen med beskrivelserne af de tre veninders handlekraft, gå-på-mod og frækhed, er det med til at gøre denne detektiv-serie til populær læsning blandt de 10-12-årige piger i disse år.

Det glemte brev er 7. bind i serien. Næste bog forventes at udkomme i efteråret 2010. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. Efter planen bliver serien på 10 bind.

Petter Lidbeck: Det glemte brev (Piger på sporet: 7), oversat af Camilla Schierbeck, Gyldendal.- 148 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.