Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Peter Mouritzen og Jenz Koudahl: Lille Vilde Will – den sidste bandit i Balladeby

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Jenz Koudahl, Peter MouritzenUdskriv anmeldelsen • 10. juni, 2009

lillevildewillHæsblæsende historie om, hvad der sker, når man laver ballade.

Sherif Bill-Børge Slå-på-Snotten i Balladeby har travlt, for han skal holde styr på Lille Vilde Will, som har de største skydere i byen. Og så kan byens dyr ikke opføre sig ordentligt: Æslet skryder og sættes i fængsel, men det larmede kun, fordi katten satte kløerne i den. Så sættes katten i fængsel, men den blev jagtet af hunden – og sådan fortsætter historien, indtil alle dyrene er sat i fængsel. Der er ikke plads til flere i kachotten, så sheriffen sender bud efter fredsdommer, Salamon Skarptand. Han mener, at byen har brug for en helt, som alle kan se op til, og hvem andre end Lille Vilde Will passer netop til dén rolle.

Lille Vilde Will er en lille sjov historie om Balladeby og alle dens indbyggere. Den er bygget op som en kædereaktion af hændelser, som nok skal gå klart ind ved de børn, der så heldige at få den læst højt. Og så er der både én, der bestemmer, én, der er retfærdig, og en helt – alt sammen noget, som aldersgruppen sagtens kan kende fra deres eget liv.

Tegningerne er lavet af Jenz Koudahl, og de er ligeså vilde som Lille Vilde Will. Illustrationerne er delvist collage med fotos af pistoler og baggrunde fra det “rigtige” vilde vest – og så er alle personerne tegnet i en humoristisk streg, som er med til at fremhæve historien. Der er masser af tænder og bid i de tegninger.

Læs Fortællingen.dks interview med Peter Mouritzen her.

Peter Mouritzen og Jenz Koudahl: Lille Vilde Bill – den sidste bandit i Balladeby. Forlaget Alfa. 2009. 32 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.