Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Peter Mouritzen: Danser med djævle

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Peter MouritzenUdskriv anmeldelsen • 20. maj, 2007

Peter Mouritzen: Danser med djævleEn grum lille novellesamling med skumle ord af Peter Mouritzen og grusomme billeder af Søren Jessen.

Peter Mouritzen skriver grumme historier. Søren Jessen skaber grumme billeder. At sætte de to til at samarbejde om en bog må ligge ligefor, og det har Høst & Søn så gjort med den lille novellesamling ”Danser med djævle”.

På bogens 47 sider får vi tre noveller og et digt – det lyder måske umiddelbart som en sær konstruktion (for hvem smider et digt i en samling gysernoveller), men det fungerer, novellerne som rene gysere og digtet som dyster, grum humor.

”Dukkerne fra Guatemala” er den første og længste historie og er faktisk to noveller – en grusom julefortælling, som anbringes midt i hovedhistorien om drengen Bent, som altid bekymrer sig. Det kan titlens dukker naturligvis hjælpe ham med – med forfærdelige konsekvenser. Der er tydelige mindelser om ”Abehånden”, men Mouritzen gør den uden problemer til sin egen.

”Drengen der gik over gevind” og ”De syngende snemænd” lyder måske sjove, når man kigger på titlerne, men de er begge onde, små perler – især den sidste drejer Mouritzen helt eminent. Han forstår at lade historierne udspille sig næsten drømmeagtigt, og der bliver ikke lagt fingrene imellem – ingen påklistret happy ending eller skurrende morale. Selv det afsluttende digt, som med rette har lagt navn til samlingen, er godt og fortæller med mørk tone om, hvordan det er at blive tvunget i danseskolen og i Bibliotekets mørke drømme om, hvad man ønsker at gøre.

Mouritzen skriver, så man skutter sig, og Jessen tegninger sætter en blodrød prik over i’et. ”Danser med djævle” er måske kort og hurtig, men til gengæld er den ond.

Peter Mouritzen: Danser med Djævle. Illustrationer af Søren Jessen. Høst & Søn, 2007. Forside: Søren Jessen.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

2 kommentarer »

  1. mojn dó
    er du arbejds løs ligesiden du skriver bøger

  2. mojn dó
    har du ikke noget srbejde ligesden du skriver bøger