Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Peter Barlach: Det værste i verden

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Peter BarlachUdskriv anmeldelsen • 6. juni, 2008

John er 12 år, hænger ud med vennerne og spiller tennis. Verden er tryg og normal indtil hans mor en dag omkommer i en bilulykke…

John går i 6. klasse og bor sammen med sine forældre og storesøster Sofie. John er vild med at spille tennis, og hans mor kommer tit og ser på. Hun er et glad og udadvendt menneske, og de har det tit sjovt sammen. Det er også de to, der har fået trumfetigennem at familien er blevet forøget med en hund. Bessie hedder den, og John er rigtig glad for den.

En dag John er hjemme hos klassekammeraten Clara. De er kun lige begyndt på computerspillet, da Johns far ringer. Han lyder alvorlig og beder John komme med det samme. Hjemme venter den frygtelige meddelelse, at Johns mor, Mona, er blevet dræbt i en trafikulykke. Der var isslag og bilen skred.
Ulykken koster også mormor´en livet, mens Anna, mosteren, overlever.

Der følger en barsk tid for den lille familie. Faderen har et roligt væsen og er en god støtte for sine børn, men savnet af moderen er voldsomt for dem alle.
Det er lidt svært at tage hul på skolen igen, men kammeraterne er søde og hensyntagende. Der er vinter Ol, og det afleder tankerne lidt for John, som er meget sportsinteresseret.
Langsomt tilpasser John, Sofie og deres far sig til en hverdag uden Mona.

Romanen beskriver, hvordan den trygge hverdag for en almindelig familie pludselig bryder sammen. Historien er holdt i jeg-form, og forfatteren får via John indlevende fortalt om den sorg, der pludselig fylder det hele.
Det er et stort chok at miste en af sine forældre, og det er svært at forestille sig, hvordan livet skal gå videre. Og dog, så er hverdagen der alligevel med sine almindelige gøremål, der indimellem kan bringe
tankerne andetsteds.

Det værste i verden kan læses fra ca. 10 år og vil appellerer til både piger og drenge. Den kan også bruges i forbindelse med sorgarbejde.

Peter Barlach Det værste i verden ; oversat af Ilse M. Haugaard. – [Kbh.] : Gyldendal, 2008. – 204 sider. – Pris: kr. 229,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.