Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Peter A. G. Nielsen: Bogen om vind og vejr

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Peter A. G. NielsenUdskriv anmeldelsen • 30. september, 2006

Peter AG Nielsen: Bogen om vind og vejrPeter A.G. debuterer som børnebogsforfatter med 22 skønne fortællinger om alt mellem himmel og jord.

GNAGS-forsangeren Peter A.G. Nielsen har skrevet 22 poetiske og smukke historier om vinden, vejret og verdens underfundige gang. At Peter A.G skriver smukke tekster er ikke nyt, og at se dem i bogform er en sand nydelse.

“Husk at holde af verden, selv om den ikke altid er, som den burde være. Man må elske den, som den er. Være glad for den, selv om den er fuld af fejl. Lad være med at dømme den og vende dig væk fra den, bare fordi du har en dårlig dag. Nej hold øje med verden, hold øje med det positive. Verden er de øjne, man ser den med. Og der er altid noget godt at få øje på.“

Sådan lyder moralen i “Hver dag er et eventyr”. En fortælling om at acceptere og elske livet og sig selv på godt og ondt symboliseret ved en bananskræl som smiler. Medmindre du ser den fra den anden side – så hænger mundvigene ned af. Du bestemmer selv hvordan du vil se på livet.

Blandt mine yndlingshistorier er fortællingen om Kong Fejl der med stive regler og disciplin har forvist al morskab fra sit land. Men da gartneren bliver forårskåd og tager et chassé og svajer lidt, bliver kongen fristet til selv at gøre et lille hop, og opdager hvor dejligt lidt “ulydighed” kan være.

Jeg kunne blive ved, for hver gang jeg blev færdig med en historie, havde jeg en ny favorit.
Bogen om vind og vejr er en rigtig lækkerbisken, og jeg vil glæde mig til at læse den igen og igen. For man bliver aldrig færdig med historierne, ved hver gennemlæsning opdager man nye herlige detaljer.

Bogen om vind og vejr er velegnet til højtlæsning fra 6 år, men den fortjener at blive læst af alle, og er et godt eksempel på, hvorfor langt flere voksne burde læse børnebøger.

Peter AG Nielsen: Bogen om vind og vejr. Branner & Korch, 2006. Forside: Els Cools.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.