Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Paul McCartney: Højt oppe i skyerne

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Paul McCartneyUdskriv anmeldelsen • 1. juni, 2007

Paul McCartney: Højt oppe i skyerneEgernet Vims og hans venner forsøger at få uskadeliggjort den griske Gretsch og hendes kumpaner, der kun tænker på penge og magt.

Hovedpersonen i denne fortælling er egernet Vims, der bor fredeligt og roligt ude i skoven sammen med sin mor og en masse andre dyrenaboer.
Pludselig en dag bliver skoven fældet af larmende gule bulldozere. Dyrene må flygte i al hast og i denne tumult mister Vims’ mor livet.
Vims når ind til den store by, men også her er der utrygt at være. Han får dog nogle nye venner, bl.a. egernpigen Vilhamina og møder igen frøen Frøp.

Byen er præget af forurening, og i en kæmpestor fabrik træller en masse dyr for Gretsch, byens kvindelige hersker, der kun tænker på at få magt og penge. Som næstkommanderende har hun rotten Begmand.

Vims og venner sætter sig for at bekæmpe den onde Gretsch. De tager ud for at finde den idylliske og fredelig ø, Animalien. Men så let går det ikke, Gretsch og Begmand opdager deres plan og gør alt for at forhindre den…

Nysgerrig er man jo, når eks-Beatlen McCartney udgiver en bog for børn. Den umiddelbare anledning hertil er sikkert, at han er blevet far igen i en moden alder. Det er en ganske sød og underholdende historie, der foregår i et spændende dyreunivers. De fleste af dyrene er iført tøj, enkelte er ikke. Her er happy end og en lidt mild straf til de to skurke.

Højt oppe i skyerne er ikke præget af den store originalitet – den har Paul McCartney vist bedre i nogle af sine sange.

Indholdsmæssigt kan den minde om Flemming Quist Møllers bøger om Snuden og Jungledyret Hugo. Også Vita Andersen har skrevet en bog for samme målgruppe Coco fra 1997, der handler om en rotte, der udnytter andre dyr på sin fabrik.

Højt oppe i skyerne er trykt på glittet papir og er gennemillustreret af filmanimatoren Geoff Dunbar. Gennemgående flotte billeder, jeg er dog ikke så vild med tegningerne af Vims og Vilhalmina, hvorimod skurkerne som Begmand f.eks er fint ramt. Sjoveste indslag er loppen, der hjælper med at hacke Gretschs computer og hopper fra tast til tast.

Philip Ardagh, som er nævnt på bogens titelblad, er engelsk børnebogsforfatter og har formodentlig været tilknyttet bogen som konsulent.

Velegnet til højtlæsning fra ca 5 år.

Paul McCartney: Højt oppe i skyerne, illustreret af Geoff Dunbar. Oversat af Hanna Lützen. Politikens forlag
Forside: Geoff Dunbar

Der er efterhånden en del kendte mennesker der er sprunget ud i at skrive børnebøger lige som Paul McCartney. Andre eksempler er f.eks Madonna, Kylie Minoque og Rene Toft Simonsen.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.