Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Ole Lund Kirkegaard: Per og Bette Mads – lydbogen

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Ole Lund Kirkegaard, Tommy KenterUdskriv anmeldelsen • 26. august, 2008

Ole Lund Kirkegaards bog om Per og Bette Mads er tidligere anmeldt så udmærket på denne side, men jeg vil dog lige knytte nogle refleksioner til lydbogen, som er indlæst på glimrende vis af Tommy Kenter.

Per og bette Mads er ikke den mest kendte af Kirkegaards bøger, og da jeg satte den i cdafspilleren i SFO’en hvor jeg arbejder, var jeg på forhånd skeptisk: Den er nok for gammeldags, tænkte jeg. Børnene sad i grupper rundt i lokalet. Nogle legede med Lego, andre spillede et spil og en gruppe legede med Groovy Girls.
1. Kapitel gik vist hen over hovedet på de fleste, men som oplæsningen skred frem, forlod flere og flere deres beskæftigelse. Jeg blev også grebet af stemningen – hvor har det dog stor betydning for indholdet, at stemmen kan fange tilhøreren. Tommy Kenter mestrer dette til fulde: Han kan være neutral når det kræves og når handlingen griber ham, så er det næsten som at være der selv!
Ved kapitel 3 havde 6 af 10 børn forladt deres leg, og sad i sofaen og lyttede. De sidste 4 fortsatte med legen, men havde et halvt øre med.
Vi hørte hele CD’en – alle 53 minutter, og bagefter havde vi en god snak om “bogen” eller nærmere om oplevelser, som børnene havde haft lignende de 2 drenges. Et af børnene mente, at Tommy Kenter måtte være den ene af drengene i “bogen”, som var blevet voksen og så fortalte sin historie…

Vi talte også om lydbøger som medium: Mange af børnene havde Disney-historier på CD, ingen havde en “rigtig” bog. Gad vide om prisen på lydbøger har indflydelse på om forældre vil købe dem til deres børn. En lydbog koster det samme som bogen.

Ole Lund Kirkegaard: Per og bette Mads ; indlæst af Tommy Kenter. – Kbh. : Gyldendal Lyd, 2007. – 1 cd – spilletid ca. 53 min. – Pris: kr. 99,95

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.