Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Ninna & Poul Feldvoss: Den storsnudede fugleunge

Emner: • Se alle anmeldelser af: Ninna Feldvoss, Poul FeldvossUdskriv anmeldelsen • 21. marts, 2007

Ninna & Poul Feldvoss: Den storsnudede fugleungeEn fugleunge synes selv den er den flotteste og største homrai i skoven. Forældrene sender den ud i verden med påbud om at finde et dyr, der er større og flottere end den selv.

En dag kommer 3 fugleunger, 3 homrai´er – til verden et sted i Asien. De bliver godt passet af forældrene og lærer efterhånden af flyve og søge føde selv. Den ældste af dem opdager sit eget spejlbillede og synes bare, at han er den smukkeste i verden: sort og hvid og med et kolossalt orangeguldt næb med et ekstra horn ovenpå. Han ser absolut bedre ud end sine søskende!
Forældrene indprenter ham ikke at prale og de andre unger kalder ham storsnudet, men homraiungen bliver ved med at kalde sig selv den største og den flotteste. Faderen sender ham derfor hjemmefra med det påbud ikke at vende hjem før han har mødt sin overmand: et dyr han finder mere imponerende end sig selv. Farens advarsel lyder: pas på de tobenede mennesker.

Ungen drager hjemmefra, ulykkelig og ensom. Den kommer vidt om, over det store hav, til Afrika, hvor den ser alle de vilde, flotte dyr på savannen. Det er her den en dag møder et stort og imponerende dyr, som virkelig gør indtryk, nemlig et næsehorn.

Homraien kan endelig vende hjem til sin familie. Det er den forbudt at sige, hvad det er et dyr, men den – og dens efterkommere – tager dog senere navn efter dyret.

Den storsnudede fugleunge er en lidt moralsk fortælling om en uerfaren og pralende fugleunge, der drager ud i verden og bliver klogere på sig selv hvorefter den kan vende tilpasset hjem igen. Historien skal nok fange de 5 – 8 årige, selv om der efter min mening mangler lidt mere spænding. Homraiens rejse ud i verden, bliver aldrig rigtigt farlig.

Historien om fugleungen, får mig til at tænke på Kiplings fortællinger, hvoraf flere også beretter om, hvordan et dyr får sit navn, f.eks. Hvordan bæltedyret blev til.

Den storsnudede fugleunge kommer ikke helt på højde med Kiplinghs historier, som sprogligt folder sig mere ud.

Bogen indeholder mange illustrationer: farvelagte naturalistiske tegninger udført af Ninna Feldvoss.

Ninna & Poul Feldvoss: Den storsnudede fugleunge. Facet, 2007. Forside: Ninna Feldvoss 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.