Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Nils Schou: Piger på hjernen

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Nils SchouUdskriv anmeldelsen • 26. februar, 2008

Nils Schou: Piger på hjernenChristoffer er uventet blevet droppet af kæresten. En ting er at blive fyret, erfarer han. Det gør rigtigt ondt. Noget andet er at være venner bagefter. Det gør endnu mere ondt.

Christoffer, kaldet Bommer, går i 2. g. Han har været kæreste med en dejlig pige, Amanda, men hun har lige gjort det forbi mellem dem. Hun er egentlig ikke træt af ham, men der er dog, som hun siger, ved at gå monotoni i forholdet, og så har hun heller ikke prøvet, hvordan det er ikke at være uden en kæreste. På Amandas foreslag skal det se ud som om, det er Bommer, der har fyret hende.

De er ikke uvenner og ses stadig. Bommer er stadig vild med Amanda – og meget optaget af, hvad det er der sker, når man bliver fyret eller dumpet, som han også kalder det. Det er svært men livet går videre, konstanterer han. Vennerne er der, og det er godt. De fleste har også prøvet at blive droppet af en kæreste, og drengene udveksler erfaringer.

Jeg har tænkt på piger hele mit liv og så har jeg alligevel aldrig tænkt på dem. Det er ligesom med sprut. Man kan godt tænke på sprut, når det er fredag og der er fester i weekenden. Når jeg dasker og bliver varm, er det lækkert med koldt øl. Jeg får lyst til øl, men jeg tænker jo ikke et sekund på, hvad øl består af og hvordan, man lavet det.

Christoffer kan ikke sove om natten. De fleste af hans tanker kredser om piger, og hvordan de er indrettet, både seksuelt og følelsesmæssigt. Han opfatter sig nærmest som en slags videnskabsmand med forelskelse og piger som forskningsområde, men de er ikke nemme at blive kloge på.

Og Amanda, er hun nu ude af hans liv eller hvad?

Christoffer er fortælleren i Piger på hjernen, og man må sige, at titlen ikke lover for meget, for han er i den grad optaget af, hvordan det er at være med eller uden en kæreste. Man hører ikke meget til familie og gymnasiet, bruddet med Amanda fylder hele Christoffers univers.

Det er en velskreven roman, der veksler mellem fortællerens mange reflektioner om piger og forelskelse – og dialoger med vennerne. Der findes mange bøger om samme emne, men denne skal helt sikkert nok blive opdaget af unge læsere.

Piger på hjernen har en appellerende forside: pige i silhuet på grøn baggrund . Den henvender sig til såvel drenge som piger fra ca 14 år.
Nils Schou har skrevet flere gode andre romaner for unge.

Piger på hjernen / Nils Schou. – Kbh. : Apostrof, 2007. – 183 sider – Pris: kr. 229,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. […] “Piger på hjernen“ […]