Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Nils Hartmann: Odysseus

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Nils Hartmann, Palle BregnhøiUdskriv anmeldelsen • 26. maj, 2008

Homers klassiske fortælling om Odysseus bliver aldrig kedelig. Bestemt heller ikke i Nils Hartmanns genfortælling for børn

Historien om Odysseus er gammel. Oldgammel. En fortælling mange gymnasieelever må læse.
Nu kan de yngste også få stifte bekendtskab med Odysseus.
Efter 10 år er krigen i Troja er slut. Odysseus har kæmpet og skal nu hjem til sin kone Penelope og sønnen Telemakos. Men rejsen hjem bliver ikke så let som han havde håbet på.
Undervejs må Odysseus kæmpe mod Kyklopen Polyfem, de lokkende sirener, troldkvinden Kirke, den elskovsyge nymfe Kalypso, mod guder og mod mennesker.
Årerne går, men Odysseus giver ikke op.
Penelope har også sit at kæmpe i mod. Hun venter tålmodigt på sin ægtemand, men har svært ved at holde bejlerne for døren. Alle andre end hende tror Odysseus er død, og derfor skal hun tage en ny mand. Men Penelope er en klog kvinde og har en plan.
Odysseus kommer langt om længe hjem. Men er det for sent?

Odysseus er hovedperson i Homers store heltedigt Odysséen. Nils Hartmann har gendigtet historien for børn. Og det er han kommet godt fra; Tro mod den oprindelige historie, men skrevet på et sprog der er til at forstå. Med levende illustrationer af Palle Bregnhøi, er det en flot bog.

Det er oplagt at genfortælle historien for børn, for der er da ikke noget mere spændende end krigere, kykloper, troldkvinder og vrede guder. I sær drengene vil helt sikkert suge historien til sig.

Hvis jeg var gymnasieelev, der stod foran en old-eksamen, så ville jeg læse denne udgave (som supplement naturligvis). Bare lige for at have alle fakta på plads.

Læs også Den trojanske krig

Nils Hartmann: Odysseus ; tegninger af Palle Bregnhøi ; gendigtet efter Homers Odyssé. – 1. udgave, 1. oplag. – Kbh. : Gyldendal, 2008. – 84 sider : ill. i farver. – Pris: kr. 249,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

2 kommentarer »

  1. jeg havder det

  2. En herlig bog, spændende fortalt i et godt sprog og med nogle dejlige illustrationer.