Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Niels Lund & Charlotte Pardi: Var giraffen opfundet i gamle dage?

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Charlotte Pardi, Niels LundUdskriv anmeldelsen • 30. oktober, 2006

Niels Lund: Var giraffen opfundet i gamle dageEmma er nysgerrig, og vil gerne vide noget om alt mellem himmel og jord. Så hun spørger sin far…

Emma har hørt at mennesker nedstammer fra aber og sådan en oplysning er jo alt for spændende til at glemme. Så hun spørger sin far, om han mon var en abe i gamle dage, og herfra udvikler samtalen sig til farfars barndom, hvor han gik med en butterfly, som lignede en propel og videre igen til giraffen.

For Emma vil gerne vide om giraffen egentlig var opfundet i gamle dage? Far vil gerne have lidt ro til at læse sin avis og er ved at være træt af Emmas mange umulige spørgsmål. Så for at slippe for flere siger han, at det var ham, der opfandt giraffen.

Emma gør store øjne og har selvfølgelig flere spørgsmål, så far må forklare hvordan giraffen fik sin specielle form, hvad den lange hals skal bruges til og hvorfor han ikke har giraffen mere.

Far gør sit bedste for at forklare, og undervejs bliver han selv meget grebet af historien, som bliver mere og mere farverig og fantasifuld. Men hver forklaring udløser et nyt spørgsmål, så til sidst må far holde sig for næsen og tælle til 712 for ikke at eksplodere!

Var giraffen opfundet i gamle dage er en charmerende historie om nysgerrighed og børns herlige evne til at stille helt umulige spørgsmål. Emma har en masse spørgsmål om alt mellem himmel og jord og dét, sammen med en god fantasi, kan sætte enhver voksen på en hård prøve.

Bogens illustrationer står Charlotte Pardi for, og de er holdt i lette og lyse farver, som fungerer fint med den søde historie. Emmas fantasi bliver trukket ind i stuen, så farfar pludselig flyver rundt der med sin butterfly-propel, og efterhånden overtager fantasien så virkeligheden bliver en lille del af historien.

Niels Lund: Var giraffen opfundet i gamle dage, illustreret af Charlotte Pardi. Carlsen, 2006. Forside: Charlotte Pardi.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.