Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Naja Marie Aidt & Otto Dickmeiss: Hvor er Villy?

Emner: , • Se alle anmeldelser af: Naja Marie Aidt, Otto DickmeissUdskriv anmeldelsen • 21. april, 2007

Naja Marie Aidt: Hvor er Villy?Lækker lækker billedbog illustreret af Otto Dickmeiss.

Når man sidder med ”Hvor er Villy?”, giver det god mening at det hedder en BILLEDbog, for Otto Dickmeiss´ illustrationer er en fest. En fest med fløjter og trommer og kulørte lamper. Teksten er både sjov og velskrevet, men det er illustrationerne, der trækker det længste strå. At bogen er trykt på et lækkert mat papir, gør bestemt heller ikke sagen værre. Den føles så godt i hænderne, og man får hele tiden lyst til at stryge hånden over siderne.

Villy, som lægger navn til titlen, er næsten ikke med i historien. Det er til gengæld hele hans farverige familie. Den består, ud over forældrene, af indtil flere udklædte søstre, kortspillende bamser og bogstavskrivende elefanter. Og de leder og leder efter Villy i hele huset.

Alt hvad de finder i forbindelse med deres efterforskning, ifører de sig, og da de endelig finder den gode Villy (som i parentes bemærket såmænd bare tager sig en lille lur i sin seng – af alle steder), er de i den grad klædt på til narrestreger. Faktisk bliver lille Villy ret forskrækket over det underlige optog. Men snart bliver alt godt – og så er der syltetøjsmadder til alle.

Det er en rar bog om en rar familie i et dejligt rart og rodet hus. Jeg ville i hvert fald gerne besøge Villys og hans familie.

Naja Marie Aidt: Hvor er Villy? Illustreret af Otto Dickmeiss. Branner og Korch, 2006. Forside: Otto Dickmeiss.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.