Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Morten Ramsland: Malte Mus

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Mette-Kirstine Bak, Morten RamslandUdskriv anmeldelsen • 4. juni, 2008

Hvis man hele tiden bliver kaldt en mus og måske ligner lidt en mus – er man så også en mus?

Frank kalder altid Malte for Malte Mus; han griner af Malte og spænder ben for Malte og alle de andre børn griner af Malte ligesom superseje Frank. Malte synes ellers ikke, han ligner en mus, men måske gør han lidt alligevel? En dag kan mor ikke finde Malte, men Maltes lillesøster viser mor, hvor han plejer at gemme sig – men her er han ikke længere; nu sidder der bare en lille mus! Musen ligner dog alligevel Malte så meget at den får lov at komme med ind i huset, sove i Maltes seng, låne hans tandbørste etc. – og en dag, da den skal med hele familien til moster Lone, møder den Frank, som pludselig ikke længere er så sej..

Malte Mus er en rørende fortælling om det følsomme barn og mobning. Der ligges ikke fingre imellem, der er ingen undskyldninger – det mærkes, hvor ondt, det gør, når der stilles spørgsmål ved ens ret til at være den man er og man er ved at miste sig selv. Morten Ramsland har skrevet flere børnebøger, men er mest kendt for romanen Hundehoved. Mette-Kirstine Bak har illustreret med sin sædvanlige farvestrålende og fabulerende stil, der gør at billedsiden supplerer fortællingen på bedste vis.

Morten Ramsland: Malte Mus ; illustrationer Mette-Kirstine Bak. 1. udgave, 1. oplag. – Carlsen, 2008. – [28] sider : ill. i farver. Pris kr 229,95
Forside: Mette-Kirstine Bak

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. Jeg synes denne bog er fantastisk. Og min søn på 3½ år elsker den. (ved godt den er fra 5+ – men min søn blev ked af det, da jeg måtte aflevere den tilbage på biblioteket)
    Er der slet ikke mulighed for at købe bogen mere? Ked af jeg først har fundet den nu, for den er RIGTIG god.