Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Morten Dürr: Bomben i madkassen

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Morten DürrUdskriv anmeldelsen • 21. januar, 2008

Morten Dürr: Bomben i madkassenMichael bliver drillet af de store. Men nu er det nok! Michael vil have hævn…

Da de store tvinger Michael til en farlig leg med fyrværkeri, bliver det for meget. Nu siger Michael stop og det på en særlig måde. For Michaels far er opfinder og tilmed skør, men laver han virkelig bomber til Michael?

Bomben i madkassen er en nærværende og skæv fortælling om mobning. Det er også en fortælling om at turde sige fra og bruge hjernen frem for brutal styrke.
Den viser med tydelig klarhed de farer, børns liv er fuld af. Hvor mobning fra de store er en af truslerne, de kan tvinge en ud i situationer, som kan skade en. Heldigvis er Michael ikke tabt bag en vogn. Han kan afsløre en bølles sande jeg og vise, at også de store kan blive bange.

Bogen er i den lettere ende af læs-let genren. Historien er medrivende og spændende. Sproget flyder frisk af sted, og stemningerne fanges smukt i Mads Bergs illustrationer. Han viser håndgribeligt afmagten, når man mobbes. Afsnit og kapitler er tilpas korte, og desuden er bogen sat med store typer og god afstand mellem linierne. Med lidt støtte kan selv meget svage læsere være med. De vil genkende Michael og få et godt grin over hans veludførte hævn!!

Morten Dürr: Bomben i madkassen. Illustreret af Mads Berg. Carlsen, 2007.
Forside: Mads Berg

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Én kommentar »

  1. […] Dürr er en produktiv forfatter. Måske har du læst nogen af hans bøger: Marias dukke, Bomben i madkassen, Den sidste elver, Djævledukken eller […]