Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Mikkel Hede & Jarl Egeberg: Drengen, der ville være statsminister

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Jarl Egeberg, Mikkel HedeUdskriv anmeldelsen • 30. oktober, 2008

Politik i børnehøjde. Stem på liste KO!

Hjalte er en frisk dreng på 5 år. Efter at have hørt sin mor og far brokke sig over de uduelige politikere i fjernsynet beslutter han sig for at at stille op til folketingsvalg. Hjalte vil være statsminister. For det kan han da gøre meget bedre end dem, der hænger i lygtepælene. De kan ikke engang stave, for de bruger alle kun et bogstav. Hjalte kan godt stave til mere end K, så hans parti hedder KO.
Med hjælp fra sine venner Knud-Leif og Åge går han i gang med valgkampen. Og med løfter som fri sodavand til alle får Hjalte succes. Ja, det ender faktisk med, at han bliver statsminister og kommer op til dronningen og alting. Men måske er det ikke så fedt at være statsminister alligevel?

– Men ligger Ko-partiet til højre eller til venstre? ville Hjaltes mor vide.
– Det ved jeg ikke. Jeg kan alligevel heller ikke kende forskel, sagde Hjalte og gik ind i en valgbås, hvor en blæksprutte netop havde sat sit kryds.

Mikkel Hedes nye billedbog er en løjerlig en, med masser af skøre indslag som stemmende blæksprutter, gulerodsministre og køer alle vegne. Men under alt det sjove har forfatteren noget, han vil fortælle. Og det lykkes ham at fortælle om demokratiet i Danmark, hvor alle har en chance for at blive statsminister. Det er en fin bog og god som udgangspunkt, hvis man vil snakke med børn om demokrati og valg. Men det kan også bare være en sjov fjollet bog, som får en til at grine. Begge dele er godt.

Jarl Egebergs finurlige tegninger er fulde af detaljer, farver og liv.

Mikkel Hede er manuskriptforfatter og journalist. Dette er hans første børnebog.
Jarl Egeberg har tegnet en lang række tegnefilm og børnebøger.

Mikkel Hede: Drengen, der ville være statsminister. Illustrationer af Jarl Egeberg. Politikens Forlag, 2008. 48 sider. Kr. 129,-

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.