Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Michelle Paver: Ulvens bror

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Michelle PaverUdskriv anmeldelsen • 30. april, 2005

Michelle Paver: Ulvens bror ADVARSEL: LÆS IKKE DENNE BOG I TOGET!!

Jeg var nær kommet helt til Høje Tåstrup, fordi jeg ikke opdagede, at vi VAR nået til Odense.
Den 12-årige Toraks far bliver dræbt af en kæmpe dæmonisk bjørn. Inden han dør, aftvinger han et løfte fra Torak. Drengen skal bekæmpe bjørnen. Den sårede og rædselsslagne Torak må nu begive sig ud på en farlig rejse. Undervejs danner han venskab med en forladt ulveunge og sammen kæmper de mod de mørke kræfter.

Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal få formuleret, hvor god jeg synes, bogen var. Lad mig sige det med det samme, med risiko for at blive lynchet af vrede fans: jeg bryder mig IKKE om “Hulebjørnens klan” og lignende bøger. Det var derfor lidt modvilligt, jeg gik i gang med “Ulvens Bror”. Men allerede på første side var jeg fanget. Bogen er utroligt spændende, og man bladrer nærmest åndeløst videre for at finde ud af, hvad der mon sker nu.

Toraks frygt for ikke at slå til og hans forvirring over, at alle andre synes at vide mere end ham, gør ham til en meget nærværende hovedperson. Samtidig synes jeg ikke, forfatteren falder for fristelsen til at lade hovedpersonen være et nutidsmenneske. Toraks stærke tilknytning til og umiddelbare forståelse af en naturreligion, der er fremmed for mig, gør tidshorisonten i bogen troværdig. Dertil kommer kommunikationen med ulveungen, som jeg synes er nærmest uhyggeligt troværdig. Man undrer sig ikke engang over, at han taler med en ulv. Hertil skal siges, at kapitlerne, hvor man følger ulveungen, er rigtigt sjove. Man kan læse bogen alene for deres skyld.

Hvis jeg skal kritisere noget, er det, at Toraks far hedder Fa. Vildt forvirrende, at han hver anden gang bliver kaldt Fa. Først troede jeg faktisk, det var en fejl i bogen. Det er dog ikke noget, som virker hæmmende for historien.
Jeg vil på det stærkeste anbefale bogen både til fantasylæsere, fans af historiske romaner og til dem, som “bare” ønsker en spændende bog
Michelle Paver: Ulvens bror. (Urtidskrøniken; 1) Illustrationer af Geoff Taylor. Oversat af Søren H. Madsen. Sesam, 2005.
Forside: John Fordham. Originaltitel: Wolf Brother

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

5 kommentarer »

  1. Jeg synes også den er rigtig god. Den er vildt spændende.
    K. H. Signe 11 år

  2. Det er dejlig, at de næste bøger i serien allerede ER kommet. Så nye læsere kan roligt gå i dang. Der er underholdning nok til et stykke tid 🙂

  3. jeg synes at denne her bog er helt vildt go! men jeg synes til gengæld også a t hulebjørnens klan er rigtig go!

  4. hvor mange serier er der?

  5. eller bøger?