Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Michael Wikke & Steen Rasmussen: Du ser spøgelser, Arne

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Michael Wikke, Steen RasmussenUdskriv anmeldelsen • 17. november, 2009

duserspogelserarneHold på indianerfjerpryd og campingvogn…

I mange år har vi kunne nyde Michael Wikke og Steen Rasmussen på tv, film og i radioen. Nu kan det skæve makkerpars vidunderlige univers også opleves i bogform.

Arne er en helt almindelig dreng på 11 år med Mangabøger på værelset og Justin Timberlake i høretelefonerne. Arne er eneste barn af Børge og Lillian, som begge er bidt af campinglivet. Så snart de har muligheden, pakker de fortelt, fiskefars og Arne i campingvognen og drager af sted i deres gamle Ford Granada.
Men på Storebæltsbroen går det galt. Granadaen svigter, og mens Arne kigger under hjelmen, forsvinder bil, campingvogn og forældre ud over kanten og ned i det kolde, sorte vand. Med et er Arne alene, og midt i al kaosset bliver han opsøgt af Big Chief en gammel indianer på motorcykel. Big Chief er ikke helt almindelig, men Arne synes om ham. Han forærer Arne en gammel mobiltelefon og fortæller, at hvis Arne gør sig umage med at gøre gode gerninger, vil det hele nok gå.

Han anede intet om, hvem manden ved siden af ham var. Men der var alligevel noget ved ham, som på en mærkelig måde føltes godt netop nu, hvor alting var mørkt midt solskinnet.
“Jeg er på etteren.” Big Chief pegede på mobilen. “Hvis du får brug for mig!”

Men det er ikke let at hjælpe andre, slet ikke når man er alene og trist og også skal klare tøjvask, havearbejde og advokater, der vil sætte huset på tvangsauktion og sende en på ungdomsinstitution. Besværlige naboer, krisepsykologer, synske kvinder og dræberhunde gør det heller ikke nemmere for Arne at klare sig. Hver dag savner han sine forældre mere og mere, men heldigvis har Arne stadig Big Chiefs hjælp.

Universet omkring Primulavænget, hvor Arne bor, er skævt, skørt og vidunderligt. Der er hele tiden gang i fantasien. Bogen berører alvorlige emner som ensomhed, sorg, kærlighed og har småfilosofiske overvejelser, bl.a. om hvad der egentlig kendetegner en god gerning. Men den er samtidig virkelig morsom, og Wikke og Rasmussens karakteristiske univers med skæve vinkler og et persongalleri med masser af underholdende, elskelige personer fungerer også godt i bogform.

Michael Wikke & Steen Rasmussen: Du ser spøgelser, Arne. Illustreret af Jesper Deleuran. Politiken, 2009, 159 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.