Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Michael Scott: Troldkvinden

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Michael ScottUdskriv anmeldelsen • 26. juni, 2010

”I er sølv og guld, månen og solen. I jer bærer I generne fra de oprindelige tvillinger, som kæmpede på Danu Talis for 10 årtusinder siden. Sophie, du og din bror er efterkommere efter guder”.

Ingen er længere i tvivl om, at Josh og Sophie er de legendariske tvillinger fra profetien i Abraham Magikerens bog og jagten på dem intensiveres betydeligt.

Efter at have lagt Paris i ruiner er tvillingerne sammen med Nicholas Flamel flygtet fra alkymistens elskede hjemby direkte ind i det allerfarligste fjendeland – Dees London, hvor de fleste af De Mørke Ældstes tilhængere holder til. Josh og Sophie er da heller ikke mere end lige ankommet, før de bliver angrebet af dæmoniske dusørjægere.

Uden udødelighedsformularen i Abraham Magikerens bog er Flamel blevet mærkbart svagere og nu, hvor Scatty er forsvundet, står gruppen uden beskyttelse. Hvis Dee skal besejres og verden beskyttes mod De Mørke Ældstes tilbagevenden, skal Flamel hurtigst muligt finde en Ældste, der kan oplære Josh og Sophie i den tredje elementærmagi – Vandets magi. Men den eneste, der kan gøre det, er den ældgamle og vanvittige kong Gilgamesh, der hader Flamel af et godt hjerte.

Tvillingerne er nu tvunget til at lægge deres skæbne i en gal mands hænder…

Troldkvinden følger fint op på de to foregående bind i serien om Den udødelige Nicholas Flamels hemmeligheder. Som titlen afslører, ser vi noget mere til Penerelle i dette bind, hvor hun får mulighed for at vise sine store evner og opfindsomhed i kampe mod og alliancer med spøgelser, udødelige og mytiske væsner. For Perenelle sidder stadig fanget på Alcatraz blandt Dees hær af alskens gruopvækkende uhyrer, mens Josh og Sophie kæmper for deres (og menneskehedens) overlevelse i London. Forskellene på tvillingerne manifesterer sig for alvor, da Josh som nys opvakt og utrænet i elementærmagierne kæmper med en kunnen, der ikke burde høre ham til, ligesom han modsat sin søster er ovenud begejstret for sit nye eksplosive liv.

I Troldkvinden er posen med alverdens legender og myter igen blevet rystet godt og grundigt. Forfatteren er lige så legesyg som altid og føjer endnu et livligt menageri af udødelige mennesker og mytologiske skabninger til historien. I dette bind stifter vi bekendtskab med westerngangsteren Billy the Kid og den berømte digter William Shakespeare, der i nutidens England optræder som en ildelugtende mekaniker! Nogen vil måske synes, at denne vrimmel af sagnomspundne væsner og historiske personer, der er blendet ind i vores nutidsverden på en til tider ret komisk måde, er for meget af det gode, men det er det, der gør denne historie helt speciel. Man kan ikke undgå at blive ret nysgerrig på de mytiske karakterer, der optræder. Jeg har flere gange lige slået legendariske væsner som Bastet eller kragegudinden Morrigan op på internettet for at læse mere om dem.

Handlingen er igen behændigt delt ud på flere spor og sparket op på et hæsblæsende og tempofyldt niveau – ja der er om muligt endnu mere action og intensive kampscener i dette bind. Da hvert bind i serien kun strækker sig over to dage, bliver man nærmest helt forpustet af at følge med i alt det, som Sophie og Josh konstant bliver udsat for. Alligevel tog jeg mig selv i at synes, at den egentlige handling ikke kommer nok videre og i stedet tager for mange (om)veje via nye personer og plots, ligesom jeg gerne så, at det var knap så ligetil at afkode, hvem der er på de godes side og omvendt.

MEN selvom handlingen til tider kan føles lidt oppustet, så er man så absolut godt underholdt af en historie, der blender fantasy, mytologi, historiske personer og moderne teknologi i en spændende, opfindsom og adrenalinfyldt cocktail.

Michael Scott: Troldkvinden (Den udødelige Nicholas Flamels hemmeligheder). Oversætter af Ole Steen Hansen. Carlsen, 2010. – 503 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

8 kommentarer »

  1. juhu tredie bind er kommet har i set det venner? jeg glæder mig helt vilt til at læse det, og håber at det er lige så godt som de to første =)

  2. Uhhh har lige bestilt den tredje bog og kan næsten ikke vente…
    tror slet ikke jeg kan læse noget indtil jeg får den!!!!!!!!!

  3. forstår jeg godt signe det kunne jeg heller ikke =)

  4. Verdens bedste bøger !!!!!!

  5. Nogen der ved hvornår 4’eren udkommer?

  6. 4eren udkommer om ca. 1-3 måneder?

  7. tror at 4eren hedder nekromantikeren og 5eren hedder troldmanden og 6eren hedder fortryllersken

  8. er der nogen der ved hvornår 5erne udkommer og hvor kan man købe den ?