Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Michael Jensen: Villiam, guldfisken og Freddy Flodslam

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Michael JensenUdskriv anmeldelsen • 18. december, 2007

Michael Jensen: Villiam, guldfisken og Freddy FlodslamDa Villiam falder i åen, føres han af strømmen videre ind i de øde enge men reddes af Freddy Flodslam, som tager ham med på et fabelagtigt sommereventyr.

Villiam elsker at fiske ved åen og han falder ofte i vandet. Men en dag bliver han så optaget af flagermusene, at det næsten går galt. Han føres langt væk fra sine kendte omgivelser. Heldigvis reddes han af en flodbums ved navn Freddy Flodslam. Som tak for redningen forærer Villiam, Freddy den guldfisk, han finder i sin lomme. Det bliver starten på et smukt venskab mellem den lille dreng og den venlige mand.
De to venner begiver sig på eventyr på åen og de oplever fantastiske ting. Det er alt fra en præst som rammes af lynet til et monster i en klostersø.

Villiam, guldfisken og Freddy Flodslam er intet mindre end en lille perle. Villiam er en charmerende og eftertænksom dreng. Han tager stilling og overvejer alle sine oplevelser. Gennem hans øjne, oplever læseren den danske natur på nært hold. Det er både betagende og ærefrygtindgydende.

Freddy Flodslam er, hvad en kedelig og fornuftig voksen ville kalde, en skæv eksistens. En rigtigt kedelig og ALT for fornuftig voksen ville måske endda mene, at han ikke er passende selskab for en 12 årige. Men intet kunne være fjernere fra sandheden.

Freddy er en utrolig nærværende voksen, som tager sig tid til at opleve livet. Under det grove ydre gemmer sig en poets sjæl og han har en sjælden og unik evne til at formidle naturoplevelser. Med ham som guide, kommer vi tæt på et Danmark som næsten er forsvundet. En mystisk, smuk og også lidt foruroligende verden, som gemmer sig i åer, skove enge og moser.

Lad mig sige det med det samme. Jeg er ikke lystfisker og deres historier finder jeg normalt kedelige og langtrukne. Men Michael Jensen har en fantastisk evne til at fortælle levende og humoristisk. Han rammer lige ned i nerven og fanger kernen i lystfiskeriet. I selskab med Freddy Flodslam ville jeg ikke have noget imod at fiske lidt. Hans evne til at se skønhed og opleve nuet er inspirerende.

Bogens sprog er et kapitel for sig. Det virker groft på overfladen, fuld af kraftudtryk. Men faktisk er det gribende og smukt. Man fanges af den legende stemning og de unikke ordspil. Det ender med man lader sig føre af strømmen mod nye eventyr og for længst glemte magiske steder.

Michael Jensen har skabt en livsbekræftende og morsom bog, som især vil blive slugt af drenge. Den kan også sagtens anbefales til livstrætte voksne, der trænger til at blive mindet om, at livet er en smuk gave, som ikke skal spildes!

Michael Jensen: Villiam, guldfisken og Freddy Flodslam. michaeljensens.dk, 2006

Besøg Michael Jensens hjemmeside her

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Én kommentar »

  1. […] Læs vores anbefaling af Michael Jensens Villiam, guldfisken og Freddy Flodslam […]