Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Michael Hoeye: Timeglasset

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Michael HoeyeUdskriv anmeldelsen • 26. august, 2005

Michael Hoeye: TImeglassetDen gode urmager Hermux Tantamoq er tilbage og et nyt eventyr venter. Indiana Jones får kamp til stregen – gnaveren styrer!

Denne anden fortælling om Hermux Tantamoq foregår ca. ½ år efter det første eventyr, vi hørte om i Kapløb med tiden. Hverdagen går atter sin gang i urmagerforretningen med friskbrygget kaffe, nybagte doughnuts og andet godt. Men roen og idyllen bliver hurtigt forstyrret både i forretningen og i Poppelby i det hele taget.

Hermux’ veninde, kunstmalerinden Mirrin Stentrill (som de indviede vil huske fra første bog) udstiller en række nye og kontroversielle billeder på byens museum. På billederne figurerer der noget så uartigt som KATTE. Mange af indbyggerne i Poppelby, der jo er gnavere, anerkender ikke at katte nogensinde skulle have eksisteret. Al snak om og gengivelse af katte bliver betragtet som det værste snavs. Mange kræfter i byen, lige fra borgmesteren til en flok aktivister, protesterer på det kraftigste og vil have udstillingen fjernet og museet lukket.

Der er altså allerede lagt godt i ovnen, og oven i den ballade, bliver Hermux’ kontaktet af jordegernet Birch Tentintrotter, som påstår at have kendt Linnix Tantamoq, Hermux’ far. Birch har brug for hjælp til at opklare et mysterium og da Hermux’ far er død, må han selv træde til.

Det viser sig, at Tentintrotter også har en fortid sammen med Mirrin Stentrill, selv om hun i mange år har troet at han var død. Men hvem er det der har ønsket at få Tentintrotter til at forsvinde? Mystiske tråde filtres sammen, og før Hermux ser sig om, er han på en flyverbåren ekspedition ud i ørkenen med en samling skurke i hælene, for at finde et ældgammelt bibliotek, bygget op af en nu uddød race: Kattene. Piloten på ekspeditionen er, til stor glæde for Hermux, den skønne Linka Perflinger, som stadig får urmagernes hjerte til at slå i dobbelttakt. Det bliver en farefuld ekspedition, hvor de både oplever livsfare og romantiske stunder.

Kunne man lide den første fortælling om Hermux Tantamoq, vil man ikke bliver skuffet. Her er både nye skurke og gengangere fra første fortælling. Det er det samme sjove univers og de samme sjove navne. Prøv for eksempel at sige Hinkum Stepfitchler eller Lista Blenwipple. Ikke uden underholdningsværdi, vel? De sjove navne, de fine detaljer i beskrivelserne og humoren er bare ekstra krydderier på en historie, der er sjov og spændende nok i sig selv.

Det er en god, gæv og pudsig helt Michael Hoeye har fået skabt. Jeg håber, at han bliver ved med at få ideer til nye eventyr med Hermux Tantamoq i fremtiden.

Michael Hoeye: Timeglasset (Hermux Tantamoq: 2). Oversat af Birgitte Brix. Sesam, 2003. Forside: Dale Champlin

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.