Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Michael Hoeye: Kapløb med tiden – første fortælling om Hermux Tantamoq

• Se alle anmeldelser af: Michael HoeyeUdskriv anmeldelsen • 16. august, 2005

Michael Hoeye: Kapløb med tiden - første fortælling om Hermux TantamoqHermux Tantamoq holder af hverdagen og tid til omhu og nydelse. Men skæbnen vil, at nye følelser og udfordringer melder sig.

Urmageren Hermux Tantamoq nyder et roligt liv. Han passer sin urmagerforretning og passer den godt. Han kan sit håndværk og har altid tilfredse kunder. Når han har fri, nyder han god mad og gode bøger. Alt i alt lever han, på god og hobbit-agtig vis et roligt liv. Men en dag får han en ny kunde i butikken. Det er den smukke pilot Linka Perflinger, som skal have repareret sit nærmest totalssmadrede ur. Linka kræver at få uret ordnet hurtigt og Hermux indvilliger efter noget tøven, ikke mindst fordi han i nogen grad forblændes af den unge kvindelige pilot.

Hermux Tantamoq brillerer endnu engang i sit håndværk og reparerer uret til den aftalte tid. Stolt og spændt venter han på at Perflinger skal dukke op, MEN, hun kommer ikke. Tantamoq undrer sig noget, da en hurtig reparation tilsyneladende var vigtig for kunden; Hvad er der mon sket?

Dagene går og Linka Perflinger henter stadig ikke sit ur, men efter en tid, kommer der en temmelig brysk person og kræver at få uret udleveret. Den ubehagelige person har dog ikke kvitteringen med og nægter desuden at oplyse, hvordan han kender Linka, så Hermux udleverer ikke uret. I stedet beslutter han, drevet at nysgerrighed og bekymring, at finde Linka Perflinger og få opklaret hvad der foregår.

Det er ikke ufarligt, for der viser sig at være mange skumle og mystiske typer indblandet i Linkas forsvinden. Politiet tager ikke Tantamoqs henvendelser alvorligt og så må han jo selv tage affære. Heldigvis viser det sig, at der i Hermux Tantamoq gemmer sig en god blanding af James Bond, Indiana Jones og Miss Marple, han kan andet end at reparere ure, han skal bare skubbes lidt.

Historien er god og spændende, men bogen lever også i høj grad af de meget fine og detaljerede beskrivelser af Hermux´ gøren og laden. Tempoet er både oppe og nede på samme tid, og der er meget varme og omhu i historien og den er utrolig sød. Jeg tror, at man ofte vil se folk der læser om Hermux Tantamoq sidde med et stille smil på læben og et glimt i øjet.

Bogen lever også i høj grad på den sjove ide, at alle personerne er gnavere. Hermux Tantamoq er en mus. Mange af bøllerne er rotter, men også andre arter af gnavere indgår. Det lyder måske fjollet – og er det vel egentligt også, men bogen er så velskrevet og har så mange fine ting, at man faktisk køber det med gnaverne – uden at kræve garantibevis – efter ganske få sider.

Kapløb med tiden er bogen for dem, der holder af en god spændende historie, hvor der også er kredset for detaljerne.

Michael Hoeye: Kapløb med tiden – første fortælling om Hermux Tantamoq . Oversat af Birgitte Brix. Sesam, 2002
Forside: Dale Champlin

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. Den er super god, vil måske læse bogen igen….:D Den fortjener et klap..