Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Mette Moestrup og Charlotte Pardi: Hvad siger sneugleungen Ulla?

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Charlotte Pardi, Mette MoestrupUdskriv anmeldelsen • 16. november, 2009

ullaDet er ikke nemt at være en sneugleunge, når man har glemt, hvad sneugleunger siger.

Mellem isbjergene, midt i den hvide sne, sidder Ulla. Ulla er en fin lille sneugleunge med kuglerunde, nysgerrige øjne og små vinger, som kan foldes ud, så hun kan flyve en tur, så dét gør Ulla. Hun flyver højt op i den blå himmel og kigger ned på al sneen, og dernede får hun øje på sneharen, sneræven og isbjørnen. Hun vil gerne tale med dem alle tre, men alle forsøg på samtale mislykkes, for Ulla ved faktisk ikke, hvad det er, sneugler som hende egentlig siger..

Hvad siger sneuglen Ulla? er en fin, poetisk fortælling om Ulla, som ikke kan tale rent. Hun taler i hvert fald ikke, som sneugleunger bør tale. Hun prøver sig dog frem med alle vokaler i alfabetet, og i fred og ro, hjemme hos sneuglemor, kommer ordene (eller lydene..) til Ulla.

“U-U,” siger sneuglemor.
“Du-u skal pu-u-tte nu-u lille U-u-lla”
“u-u,” siger sneugleungen Ulla, meget stille.
“U-U,” siger sneuglemor.
“Du-u skal pu-u-tte nu-u lille U-u-laa.”
Men nu siger sneugleungen Ulla ingenting. For hun sover.

Historien er bygget op med simple, korte sætninger. Den er god til de mindre børn med sine gentagelser og forløsningen hjemme hos sneuglemor efter mødet med de lidt skræmmende dyr, som sneræven med de spidse tænder og en brølende isbjørn. De lidt større børn vil more sige over Ullas forsøg på at finde den hel rigtige sneugleunge-lyd, og måske kan de også genkende de forskellige vokaler, som Ulla forsøger sig med. Bogen er illustreret med enkle, udtryksfulde malerier af Charlotte Pardi. Billederne er holdt i blå-hvide farver, lige bortset fra et enkelt gult næb her og der samt en gul sol. Jeg er især begejstret for et helt fantastisk billede af sneharen, der er rystet i sin grundvold og får trækninger ved øjet af forargelse over den lille sneugleunge, som ikke kan tale rent. En dejlig, dejlig bog!

Mette Moestrup og Charlotte Pardi: Hvad siger sneugleungen Ulla? Gyldendal, 2009. 40 sider. Pris, kr. 99,95

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (6 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.