Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Mette Honoré & Birgitte Rasmussen: Karoline på egne ben

Emner: , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Birgitte Rasmussen, Mette HonoréUdskriv anmeldelsen • 3. november, 2010

Karoline er blevet voksen

Nitten år og nyudsprunget student. Et nyt liv ligger lige foran Karoline. Det betyder farvel til meget af det gamle. Først skal hun slå op med Lasse. Han er bare for træls at have hængende. Problemet er, at han intet fatter.

Derefter skal hun flyttet til København med Cille. I egen lejlighed og det hele. Hold kæft, hvor er det hyggeligt. Og lettere mærkeligt. Hvad sker der lige med naboen, der vasker op helt nøgen?! Og så starter hun på universitetet, hvor hun møder nye mennesker.
Alt i alt er livet ikke så tosset. Fedt at være på egne ben i København, hvor også Sylvester bor.

Dejlige Sylvester… som Karoline selvfølgelig er helt ovre. Eller hvad?

Midt i det nye liv er er der også det gamle – familien kan man jo ikke løbe fra. Hverken new-age mor eller giftelystne far.
Der er nok at se til for Karoline.

Kl. 19.40
Har slukket og tændt for mobil mange gange for at være sikker på, at der ikke skulle være en besked fra Sylvester. Men den eneste, der er kommet, er fra Lasse.

“Du ved, hvor jeg er.”

Ja, ja, for helvede, det har du sagt!! Kan ikke lade være med at blive irriteret over, at Lasse ikke fatter budskabet. Er også lidt træt af ikke at høre fra Sylvester. Så må jeg jo skrive selv.

Tredie og sidste bog om Karoline følger stilen fra de to forrige, Karolines verden og Karoline & Sylvester.

Der fortælles i munter tone og dagbogsform. Bogen er både sjov og underholdende. De korte passager gør bogen let at læse – så let, at den er færdiglæst inden man får set sig om.

Karoline på egne ben byder ikke på de store overraskelser. Der er også rigeligt med klicheér, som den gravide papmor der hungrer makrelsalat og syltede agurker og new-age-mor med uorden i chakraerne og bjælder om benene.
Men det gør ikke spor. Jeg hyggede mig hele vejen igennem.

Mette Honoré og Birgitte Rasmussen er begge pædagoger. Foruden bøgerne om Karoline, har de også udgivet Carrie CPH sammen.

Tjek forfatternes facebookside

Mette Honoré & Birgitte Rasmussen: Karoline på egne ben. Politikkens Forlag, 2010.- 192 sider. Kr. 150

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

4 kommentarer »

  1. Skal i finde information om mig og birgitte kan i linke til vores facebookside ovenover eller klikke ind på Mettes hjemmeside…

  2. kan i ikke skrive flere!!!!!:D

  3. jeg fostår ikke helt… jeg har læst både Karolines verden og Karoline og Sylvester. jeg elsker de bøger og var helt vildt glad da jeg fandt ud af at der var en til… jeg har kun læst første side af Karoline på egne ben…. men jeg er allerede forvirret. karoline og sylvester ender med at karoline slår op med sylvester og ser lasse. og i den nye bog skal karoline til at slå op med lasse? det forstår jeg ikke????? man har jo ikke læst at de har været kærester???

  4. Er der en nummer 4 på vej? Jeg læste en af bøgerne på en dag!!!! Jeg elsker de her bøger så i bliver nødtil at skrive en mere mindst:) jeg vil ikke undvære det❤️