Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Mette Honoré & Birgitte Rasmussen: Carrie CPH

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Birgitte Rasmussen, Mette HonoréUdskriv anmeldelsen • 23. april, 2009

carriecphFire gymnasiepiger med hver deres sommertema, sol, drinks og søde fyre.

Mød de fire veninder: den romantiske og reflekterende Thilde, den nysgerrige Liva, den jomfruelige Amanda og den sexglade Soffie.
Pigerne har netop fået sommerferie. Og det skal nydes. For at få det meste ud af ferien finder de hver på et sommertema: Liva vil vide, hvad fyrene tænker (mest om piger og sex). Thilde vil finde Mister Right. Soffies tema er at finde forskelle hos fyrene (mest i sengen). Amanda, der er lettere chokeret over de andres temaer (Soffies), vil finde ud af, om man kun tiltrækkes af det ydre, eller om det er personen inden i.
Så kan ferien begynde. Heldigvis er det en af de varme solrige danske somre, så tøserne tager på camping.
Her er der en campingvogn fuld af forsøgspersoner, og pigerne bliver hver især klogere.
Amanda finder ud af, hvad en Brazilian cut er. Soffies forældre vil skilles. Liva møder en fyr på biblioteket, og Thilde drømmer om Mr. Big.
Som sommeren går, er det, som om de bytter sommertemaer.
Thilde skriver om det hele på sin blog Carrie CPH.

” For fanden , Amanda, få nu prikket hul på den hinde, så du ikke render rundt og er så skide teatralsk hele tiden.”
Amanda blev helt hvid i hovedet, og hendes øjne bitte små streger. “Så klapper du! Min hinde er min sag og ikke din. Måske vil jeg gemme den, til jeg bliver gift,” sagde hun lettere hovent. “Du ved godt, at man allerede kan have mistet den ved at bruge tampon´er, ik?” lød det tørt fra Soffie.
Amanda så vantro på hende.”Ej vel?!”

Carrie CPH er stærkt inspireret af Sex in the City. De fire piger minder vældig meget om de fire kvinder i tv-serien. Og titlen i sig selv er en direkte henvisning. Også Thilde, Liva, Amanda og Soffie er inspireret af serien, da de snakker om Mr. Big som drømmefyren og drikker Cosmopolitans. Men det gør ikke noget, for det virker.

Bogen er sjov og sød på samme tid, og får mig til at drømme tilbage til varme somre med veninderne. Dog forstår jeg ikke helt meningen med Thildes blogindlæg. De virker overflødige, og jeg tog mig selv i at springe dem over.
Carrie CPH er en rigtig tøsebog, som man sluger i en mundfuld. En af den slags bøger, veninderne også lige må læse, for man kan helt sikkert genkende sig selv i en eller flere af pigerne.
En god bog at tage med på stranden…

Dette er Birgitte Rasmussen og Mette Honorés 3. bog. De debuterede sidste år med dagbogsromanen Karolines verden, som er nomineret til en Orla. Lige nu skrivermakkerparret på fortsættelsen til Carrie CPH.

Carrie CPH, skrevet af Mette Honoré & Birgitte Rasmussen, Phabel, 2009, 157 sider, Kr. 169,-

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.