Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Mette Finderup: Emmy – Goth nytår

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Mette Finderup, Sussi BechUdskriv anmeldelsen • 13. marts, 2010

Det ser sort ud – men på den seje måde!

Så er Emmy hjemme i Karleager igen. Tilbage i sin gamle klasse, hvor tiden åbenbart har stået stille, for her ligner alt og alle sig selv.

Ditte er stadig en møgforkælet dulle, der gør et stort nummer ud af, at svine Emmy til. Men Emmy er ligeglad. For hun svæver på en lyserød sky og tænker på Johan, som hun snart skal besøge i København.

Men besøget bliver ikke, som hun har tænkt sig. Slet ikke. Ikke god til lang-distance-forhold! Hvad betyder det egentlig? Sikke en idiot. Hvorfor skal han lige være så sød?

Og så er der far, der skal giftes med Linda, men ikke selv har sagt det til mor.

Julen bliver fejret med alle traditioner og de fedeste gaver. Og så kommer Emmys veninde Rakel til byen, for at fejre nytår. Det bliver bestemt ikke kedeligt, for hun har vilde planer. Der skal bruges sort neglelak, sort eyeliner, sort hårfarve, sort tøj…. Hejresø får sine helt egne seje goth tøser.

Rakel lignede på alle måder sig selv. Hun stod af toget med en stor sort taske og sort hår og høje hæle og den kæmpestore nederdel i et brus, der var alt for stor til togdøren. Hun havde fuld sminke på, selvom det bare var en helt almindelig fredag middag, og folk omkring hende veg til side eller gik en stor bue uden om hende. Vi er nemlig ikke så vant til hekse her i Hejresø.

Femte bog om Emmy er ligeså hyggelig og sjov som de fire første. Emmy tumler rundt med mange følelser. Det er ikke nemt at være 13 år.

Men hun tumler med dem på en uskyldig og lige til måde, så bogen er helt nede på jorden. Og det kan jeg godt lide. Her er ingen ekstremer med voldelige fordrukne teenagere eller stille og forsagte piger med selvmord i tankerne. Hos Emmy er det som det er. Et univers de fleste piger kan nikke genkendende til. Det er her Emmy-bøgerne har deres styrke.

Jeg er vild med Emmy. Jeg vil være veninde med Emmy. Og måske skulle jeg prøve at gå amok med sort eyeliner og holde Goth Nytår

Sussi Bech har illustreret i sort hvid. Billederne passer perfekt til teksten.

Skynd dig at læse de fire første bøger om Emmy og  læs meget mere om Emmy her, hvor du også kan læse første kapitel i bøgerne!

Mette Finderup: Emmy – Goth Nytår (Emmy;5) Illustreret at Sussi Bech. Forlaget Carlsen, 2008. 120 sider. kr 99,95

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. det er svært at finde forfatteren,men ellers rigtig god:)