Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Merlin P. Mann: Spøgelsesdetektiven

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Anders Breum, Merlin P. MannUdskriv anmeldelsen • 20. februar, 2008

Merlin P. Mann: SpøgelsesdetektivenMellemlandet, en død bedstemor, en Ouija-plade og Theodor Bastaian… Det er bare et par af ingredienserne i Merlin P. Manns nye bog.

Man dør da ikke natten før sin 12 års fødselsdag! Her ligge man og glæder sig til gaver og kage, og så… Så vågner man op i Mellemlandet. Stedet man havner, hvis man farer vild i tågen mellem Jorden og den anden verden. Hvor uretfærdigt er det lige?

Theodor Bastian – ja han har også et efternavn, men det har han glemt. Han kan heller ikke huske, hvor han bor, og hvad hans forældre hedder. For sådan noget glemmer man, når man dør. Men han er altså død. Det siger den sure forvalter. Og det er der ikke noget at gøre ved. Det tror Theodor ikke på. Lægen siger jo, at han var en rask og sund dreng. Sådan nogle dør ikke. Theodor vil hjem.

Amalies mormor er død. Amalie fik ikke sagt farvel. Derfor har hun fået fat i en ouija-plade. En rigtig en. Hun vil i kontakt med sin mormor. Men i stedet får hun fat i Theodor. Måske kan de hjælpe hinanden? Det er forbudt at kontakte de levende og bevæge sig ud i tågen. Så Theodor skal passe på ikke at blive opdaget…
Samtidigt bliver Theodor spøgelsesdetektiv i Mellemlande, og sendes ud på mærkværdige missioner.

Spøgelsesdetektiven er lidt lang tid om at komme i gang. Men så sker der til gengæld også en masse. Næsten for meget. Det er med at holde tungen lige i munden.
Ideen med Spøgelsesdetektiven er god. Og man er nødt til at læse bogen til ende, for hvordan og hvorfor døde Theodor? Og får Amalie sagt farvel til sin mormor?
Døden er en naturlig del af livet, men kan ikke altid forklares. Jeg tror, at Merlin P. Mann, foruden at fortælle en god historie, også vil sige, at børn ikke skal holdes fra døden. Det er vigtigt at sige farvel…
Man får ikke svar på alle spørgsmålene i første bind. Pokkers. Hvornår kommer bog nr. 2?

Spøgelsesdetektiven : første bog om Theodor Bastian / Merlin P. Mann ; illustreret af Anders Breum ; redaktør: Pernille Wass. – 1. udgave, 1. oplag. – [Kbh.] : Politiken, 2008. – 140 sider : ill.. – (Politikens børnebøger) Pris: kr. 129,00

Filmrettighederne til Spøgelsesdetektiven blev solgt allerede, da bogen lå som manuskript.

Merlin P. Mann har flere udgivelser bag sig. Han er bl.a. medforfatter til den populære Taynikma-serie, og har været med til at udvikle TV2s julekalender Jul i Valhal.

Tjek forfatterens hjemmeside her

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

3 kommentarer »

  1. bogen lyder meget god og jeg skal selv have den. Jeg synes at den lyder beder end taynikma

  2. Spøgelsesdetektiven er en rigtig god bog som er godt beskrevet. bogen er en rigtig god ungdoms fortælling.
    Den kan varmt anbefales

  3. Jeg har selv bogen og den er super god men… der mangler en to´er, en tre´er, og så vidre.