Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Meg Cabot: Prinsessens dagbog

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Meg CabotUdskriv anmeldelsen • 16. juli, 2005

Meg Cabot: Prinsessens dagbogMias liv er helt almindeligt, indtil hun en dag bliver arving – til et helt land!

Mia Thermopolis’ hår er helt uregerligt. Hendes krop synes at vokse ind i himlen, mens hendes bryster nærmest er gået i strejke og nægter at vokse. Kort sagt er Mia en helt normal teenager. Og som de fleste teenagepiger er Mia håbløst forelsket i skolens mest populære fyr Josh, men han synes uopnåelig, for Mia hører nemlig ikke til blandt de populære elever. Heldigvis har Mia en (for det meste) cool mor og en rigtig god veninde Lilly.

Mias far bor i Europa i det lille land Genovia, han spiller ikke en stor rolle i Mias liv, indtil han en dag kommer til byen og fortæller, at Mia ikke er en almindelig teenager. Mias far er nemlig fyrste i Genovia, og da Mia hans eneste barn, er hun arving til tronen.
Med et er Mias liv forandret – fra at være 1.g’er Mia Thermopolis er hun nu prinsesse Amelia Mignotte Grimaldi Thermopolis Renaldo.

Mia er ikke særlig vild med nyheden, alt hvad hun vil er at være almindelig og passe ind, så hun beslutter at holde det hemmeligt længst muligt. Men det er ikke nemt – hun må lyve for sine venner, og hver dag skal hun deltage i prinsessetimer hos sin meget strenge Grandmére.
At man er prinsesse og skal regere et land er dog ikke den nemmeste hemmelighed at skjule, og snart er Mia på forsiden af avisen, og alle ved, hvem hun er. Pludselig er Mia populær og eftertragtet, og da Josh inviterer hende til skolefesten, er Mia ovenud lykkelig. Endelig er der noget godt ved at være prinsesse. Men til festen er Josh mere interesseret i den megen opmærksomhed, han får ved at date prinsessen, og Mia begynder at forstå, at Josh måske alligevel ikke er den fyr hun drømmer om.

Prinsessens dagbog er en underholdende men også lidt typisk teenagebog. Dagbogsformen gør den let at læse og giver et godt indblik i den stakkels Mias tanker og følelser. Meg Cabot har skrevet flere bøger om prinsessen, hvoraf to kan læses på dansk.
Historien om Mia er også filmatiseret med bl.a. Julie Andrews på rollelisten som den strenge grandmére. Filmene er Disney-produktioner, hvilket betyder sukkersød underholdning uden den store dramatik.
Blandt de utallige bøger om piger og kærlighed, hører denne efter min mening til i den allerbedste ende.

Meg Cabot: Prinsessens dagbog. Oversat af Birgitte Brix. Sesam, 2001
Forside: Originaltitel: The prince
ss diaries

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (11 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.