Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Meg Cabot: Prinsesse i rampelyset

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Meg CabotUdskriv anmeldelsen • 16. juli, 2005

Meg Cabot: Prinsesse i rampelysetTv-talkshows, etikette-regler og ekstratimer i matematik. Tilværelsen for en moderne prinsesse er ikke altid nem.

I denne anden del af prinsessens dagbog fortsætter livet for teenageren Mia – prinsesse af Genova.
Mia prøver stadig at forlige sig med tanken om, at hun er arving til et land. Hun er stadig tvunget til at tage prinsesse-timer hos den strenge grandmére (som bliver mere og mere krævende), og dertil kommer de små op- og nedture, der hører til, når man er teenager.
Netop som Mia føler, at hendes hverdag er ved at være nogenlunde normal, sker der en række ting, som igen vender op og ned på Mias liv.

1. Mia har problemer i skolen og her hjælper ingen prinsessetitel – Mia dumper i matematik!
2. Som om punkt 1 ikke var pinligt nok. Mias mor gør det hele meget værre ved at fortælle, at hun er gravid – med Mias matematiklærer!!
3. Den onde grandmére arrangerer, at Mia skal deltage i et talkshow – så alle kan se hende gøre sig til grin – live og for åben skærm!
4. Mias far kommer til byen og opfører sig pinligt ved at date talkshow- journalisten og flippe helt ud over Mias mors nye kæreste!

Ligningen bliver som følger: familie + prinsesse – titel + kikset teenager = kaos!

Heldigvis er der lyspunkter. En hemmelig beundrer dukker op på computeren og med søde mails og trøstende ord, får han Mia i bedre humør, når hendes liv virker allermest kaotisk.
Mia prøver at gætte den hemmelige beundrers identitet, og håber i al hemmelighed, at det er veninden Lillys bror Michael, som hun er lidt lun på.

Prinsesse i rampelyset fortsætter fint historien fra den første bog. Mia fjoller stadig rundt med prinsesse-lektioner og teenageproblemer. Det er sød og underholdende læsning, men det bliver i perioder en anelse langsommeligt, og jeg savnede lidt udvikling i historien. Jeg håber, de næste bøger i serien vil give mig, hvad jeg mangler og vise en anden side af Mia, når hun for alvor tager hul på sine kongelige pligter.

Meg Cabot: Prinsesse i rampelyset. Oversat af Birgitte Brix. Sesam, 2002 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.