Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Mats Wänblad : Den trearmede peruaner og andre sager fra D.E. Tektivs arkiv & En robot forsvinder

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Mats Wänblad, Per GustavssonUdskriv anmeldelsen • 26. april, 2010

Med privatdetektiv D. E. Tektiv på spændende opklaringsarbejde

I letlæsningsserien fra Carlsens Stribede har Mats Wänblad udgivet 2 detektiv-bøger, som både er spændende og meget sjove. Læseren opfordres til at deltage aktivt i opklaringsarbejdet, så det er med at holde øjne og øre åbne.

Læseren introduceres til bogens hovedpersoner af rengøringsdamen med de sorte solbriller, som viser sig at være læserens guide bogen igennem. I sit job som rengøringshjælp overses hun af mange, men hun har øjnene på rette sted og spotter vigtige detaljer til brug i opklaringsarbejdet. Hun er streng, så det handler om at adlyde og følge hendes råd og vejledning. De øvrige hovedpersoner er Kriminalkommissær Enfold, som ikke har for gode evner til sit job og derfor altid har brug for hjælp fra privatdetektiv D. E. Tektiv, pigen med det kloge hoved. Ingen ved hvor hun bor, eller hvor hun kommer fra. Men et opkald til hendes hemmelige telefonlinje gør, at hun straks dukker op.

”Red håret, spyt tyggegummiet ud, vask hænder, og sæt dig til rette, for nu går vi i gang!”
Rengøringsdamen

Den trearmede peruaner består af 12 små kriminalgåder, som du skal hjælpe D. E. Tektiv med at løse. Det er f.eks. gåden om tyveri af en ring og en peruanerdukke, at finde den rette arving til en rig dame og en sag om forsikringssvindel. Svarene på hver opgave findes bagerst i bogen.

Bogen En robot forsvinder er én lang fortælling om tyveriet af verdens første robot. Baron Spielzeug er legetøjssamler, og han er ejer af den sjældne robot, som er mange millioner værd. I sagen er et postkort fra Brasilien, hemmelige gange og ikke mindst oversigtstegninger afgørende spor for opklaringsarbejdet.

Jeg kan godt lide illustrator Per Gustavssons sort/hvide layout, hvor meget af handlingen er afbilledet i tegneseriestil. Detektivstilen opbygges af stemningen på de mange sorte sider med hvid skrift, hvor vi følger nattens mange handlinger. Jeg er ikke så begejstret for bøgernes forsideillustrationer for de minder slet ikke om stilen inde i bøgerne.

Jeg er blevet meget underholdt af at læse begge bøger. Det er en udfordring at forsøge at løse mysterierne, og jeg har været glad for at kunne få facit bagerst i bogen, for ikke alle opgaver er lige nemme!

Det er spændende og sjove letlæste krimier for både drenge og piger fra ca. 9 år.

Mats Wänblad: Den trearmede peruaner og andre sager fra D.E. Tektivs arkiv; illustrationer Per Gustavsson ; på dansk ved Kamilla Jørgensen. Carlsen, 2008. – 105 sider
Originaltitel: Den trearmade peruanen (2006)

Mats Wänblad: En robot forsvinder ; illustrationer Per Gustavsson ; på dansk ved Kamilla Jørgensen. Carlsen, 2009. – 102 sider
Originaltitel: En robot försvinner (2006)

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.