Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Mary Pope Osborne: I vulkanens skygge

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Mary Pope OsborneUdskriv anmeldelsen • 11. august, 2008

Det magiske hus i træet nr. 13 overrasker og får serien tilbage på sporet.

De første otte bøger i Mary Pope Osbornes serie om søskendeparret Jacob og Anne var spændende og hurtigt læst. De næste fire var gabende kedsommelige og kørte i tomgang. Men med bog nr. 13 er Osborne tilbage på sporet og det magiske træhus snurrer hurtigere end nogensinde før.

Søskendeparret Jacob og Anne har opdaget et magisk træhus. Det er fyldt med bøger og fører dem tilbage i tiden. Med huset følger Morgan – som er fra Prins Arthurs tid. Hun har en mission: at samle alle vigtige historier til Camelots bibliotek. Hun har udvalgt Jacob og Anne til at være mesterbibliotekarer og sender dem gang på gang tilbage i tiden for at redde/finde de vigtigste bøger.
Denne gang går turen tilbage til Romeriget. De havner i byen Pompeji samme dag som byen vil blive udslettet af en dødbringende vulkanen.
Opgaven lyder: find bogen med titlen: VIR FORTISSIMUS IN MUNDO
Men hvordan finder man lige en bog (og ligner det overhovedet en almindelig bog?) når husene falder ned om ørerne på en.
Anne og Jacob er i fare, men de giver ikke så nemt op. Kan spåkonen hjælpe dem og hvem er den kæmpestore gladiator?
Serien om Det magiske træhus består af (indtil videre) 16 bøger. Alle tager læseren tilbage i tiden og bliver således en lille historietime på den sjove måde.

Jacob og Anne kan virke lidt gammelkloge og bedrevidende hvilket kan irritere læseren (mig). Men I vulkanens skygge er så spændende, at jeg glemmer det.
På mange biblioteker står serien under læs-let. Og med en lix på 21 er de er nemme at læse (også højt). Men den øvede læser vil også kunne lide dem.
Jeg håber, at de næste tre bøger er lige holder samme niveau.

Læs også de andre 15 bøger i serien om Det magiske hus i træet. Se dem alle sammen her

De skal helst læses i rækkefølge.
Besøg også forfatterens hjemmeside
Her kan man bla. læse, at der på engelsk er 39 bøger i serien. Wow!

Mary Pope Osborne: I vulkanens skygge (Det magiske hus i træet ; 13) ; på dansk ved Claes Johansen. – 1. udgave, 1. oplag. – Kbh. : Carlsen, 2008. – 79 sider : ill.. – Pris: kr. 39,95

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.